Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ludovic Orban nu mai este președintele Camerei Deputaților. Astăzi și-a dat demisia: ”Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul lui Iohannis, e pregătită să calce în picioare democrația din România.”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ludovic Orban nu mai este președintele Camerei Deputaților. Fostul presedinte al PNL si al camerei inferioare a Parlamentului  si-a depus demisia în cursul zilei de astăzi :”Am anunțat încă din campania internă că dacă nu voi fi ales îmi voi prezenta demisia. În urmă cu cinci minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către biroul permanent și secretar general al Camerei Deputaților” a declarat Ludovic Orban.

După alegerile pierdute pentru conducerea PNL Orban si-a depus demisia de la Camera Deputaților la PNL, la dispoziția noului președinte, declarand atunci ca nu doreste sa lase funcția PSD-ului. Între timp însă, după ultimele evoluții politice si-a reconsiderat poziția, chiar dacă pe surse presa centrala a scris ca Florin Cițu i-ar fi cerut sa nu-si depuna încă demisia pentru a-i permite PNL-ului sa gestioneze aceasta funcție. Orban a explicat astăzi că gestul său vine ca urmare  a acțiunilor ”grupului care a preluat PNL”: Motivul real este că nu mai pot fi părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța ..Nu pot fi părtaș la trădarea românilor, la decizii care trebuiau să mă forțeze să încalc democrația și Constituția numai pentru interese meschine
Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul lui Iohannis, e pregătită să calce în picioare democrația din România. Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început.” a afirmat astăzi Orban într-un brifing de presă

După demisiea lui Orban ciun partid nu are majoritatea de jumătate plus unu astfel încât să obțină alegerea unui nou președinte, iar postul ar rămâne vacant pentru perioada următoare. În această situație interimatul funcției va fi asigurat prin rotație de către cei 4 vicepreședinți ai Camerei: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL) și Cristina Prună (USR).

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu