Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Moartea unui elev de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în apartamentul părinților a pus pe jar comunitatea. Poliția susține că nu există încă indicii că s-a fi sinucis după o provocare lansată pe Tik-ToK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moartea dramatică a unui băiat de doar 14 ani, elev la Școala Gimnazială nr 1 din Bistrița a pus pe jar comunitatea din Bistrița, mai ales după ce s-a speculat că băiatul s-ar fi spânzurat accidental după ce ar fi încercat să răspundă unei provocări lansat pe platforma Tik-Tok.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean copilul ar fi fost găsit mort, marți, 12 octombrie, în apartamentul părinților săi din Bistrița. IPJ așteaptă deocamdată rezultatul necropsiei și până la probele examenului anatomopatologic tratează cazul drept ucidere din culpă și precizează că nu are deocamdată indicii care să conducă la ipoteza participării la un joc pe Tik-Tok :  ”Ieri, 12 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuințe de pe raza municipiului. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spațiul public.”

inspectorul școlar șef: poate că ar trebui să tragem un semnal de alarmă, cumva în privința acestor provocari de pe Tik-Tok”

Inspectoratul Școlar Aurelia Dan a declarat pentru Agerpres că  presupunerea cu răspunderea la o provocare de pe Tik Tok a fost făcută în condițiile în care nimic din comportamentul copilului, un elev de 10, cu activitate extrascolara si fara antecedente depresivă nu lăsa sa se întrevada o asemenea tragedie: ”Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…) Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, inspectorul şcolar general, potrivit Agerpres.

Inspectoratul Școlar a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

Provocarea eșarfei a făcut victime în Italia

O fetiță de 9 ani din Palermo(Italia) a fost găsită asfixiată cu o eșarfă în propria cameră  la începutul acestui an și cazul respectiv are legătură directă cu o provocare lansată pe aplicația chineză Tik Tok, așa numitul joc al eșarfei. Părinții nu ar fi aflat ce a  cauzat nenorocirea dacă n-ar fi povestit sora fetiței moarte despre jocul fetiței. Potrivit Digi24 părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.„Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței pentru publicația citată. În acest caz Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Cazul din palermo nu e unul izolat.

 

Share.

Lasă un comentariu