Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cererile pentru noile ajutoare de încălzire, pentru consumatorii vulnerabili din Bistrița se depun la Palatul Culturii. Sunt asteptati cam 6000 de solicitanți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipalitatea recepționează cererile pentru ajutorul de încălzire, respectiv compensarea pentru energie pentru așa-numiții consumatori vulnerabili, conform  Legii226/2021 într-un spațiu amenajat în premieră în foaierul Palatului Culturii. În prima zi potrivit primarului Bistriței, Ioan Turc  au solicitat formulare 220 de persoane din 6000 de solicitanți prezumați.

Cererile pot fi obținute si depuse de la acest ghișeu deschis, operat de mai mulți funcționari ai Direcției de Servicii Sociale a Primăriei  Bistrița. Centrul este deschis zilnic între orele 7,00-15,00, iar vinerea programul este deschis în sistem de zi scurtă, până la ora 13,00.

Pragul acordării este de 1326/membru de familie.

Familiile şi persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1386 lei/membru de familie în cazul familiei sau 2053 lei în cazul persoanei singure pot beneficia (pentru 5 luni de iarnă) de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi/sau petrolieri, dar și de un supliment pentru energie (valabil pe un an întreg).

Detalii despre condițiile care trebuie îndeplinite precum și cuantumul ajutorului de încălzire pot fi consultate aici:
https://www.primariabistrita.ro/wp-content/uploads/2021/10/Anunt-consumator-vulnerabil.pdf

Formularul de Cerere – Declarație pe proprie răspundere poate fi descărcat de aici:
https://www.primariabistrita.ro/wp-content/uploads/2021/10/cerere-ajutor-incalzire.pdf

Share.

About Author

Lasă un comentariu