Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectura trimite în comunitățile din Parva, Zagra și Leșu, acolo unde sunt cei mai scăzuți indicatori ai vaccinării echipe mobile pentru imunizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Comunele cu cea mai mică rată de vaccinare din județ vor fi vizitate din nou în această lună de echipele mobile de vaccinare, a anunțat Instituția Prefectului. Prefectul Stelian Dolha i-a vizitat pe primarii din trei comune cu indicatori ai vaccinarii extrem scazuti: Parva, Leșu și Zagra pentru a pune la punct un plan de a-i convinge pe oameni să se vaccineze, în condițiile în care cele trei comune s-au înregistrat cazuri de decese cauzate de Covid 19.
Cele trei comunități cu rată a vaccinarii  între 5 si 10 la mie au incidența infectărilor în crestere, iar in comuna s-au inregistart dejacazuri de decese printre cei nevaccinați :  ” Din păcate, comuna Parva are cea mai mică rată de vaccinare a populației din întreg județul, sub 5 %. Comunele Leșu și Zagra au și ele o acoperire vaccinală slabă, populația fiind imunizată în proporție de cel mult 10%.În cele trei unități administrativ-teritoriale, incidența este în creștere, iar numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, este de 20, după cum urmează:
-în comuna Parva din 41 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 , 8 persoane au decedat;
-în comuna Leșu din 69 de cazuri pozitive, s-au înregistrat 5 decese; -în comuna Zagra din 83 de cazuri confirmate, au rezultat 7 decese” precizează un comunicat al Instituției Prefectului .
Pentru a-i ajuta sa se vaccineze fără a mai fi nevoie sa se deplaseze la zeci de kilometri distanță, autoritățile vor trimite echipe de vaccinare în cele trei comune până la sfârșitul acestei luni, iar până atunci vor organiza campanii  de încurajare a vaccinarii.
România a ajuns deja pe locul al 2-lea în lume din punct de vedere al mortalității cauzate de Covid 19 cu o incidența uriasa, de peste 16 decese raportate la milionul de locuitori, o incidenta de 10ori mai mare decat media Uniunii Europene care este de 1,67 la milionul de locuitori .
Share.

About Author

Lasă un comentariu