Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar:” Am eliminat dosarul cu șină”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul Diana Morar anunță că în curând instituțiile nu vor mai solicita copii după documente eliberate de alte instituții publice. Aceasta după proiectul de lege pe care l-a semnat ca inițiator a trecut de Parlament si mai trebuie sa treaca de promulgare.
” Am eliminat dosarul cu șină și copia de buletin! De la anul, instituțiile nu vor mai putea solicita copii după acte emise tot de stat
Plenul Camerei Deputaţilor a votat completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei, care prevede că instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Proiectul la care sunt coinițiator merge la promulgare.
Potrivit noii legi, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public” anunță deputatul bistrițean .
După promulgare legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

 

Share.

Lasă un comentariu