Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Luni premierul desemnat, Dacian Cioloș, depune la Parlament lista propunerilor de miniștri. Varianta este de cabinet monocolor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Dacian Cioloș, premierul desemnat va depune luni la Parlament lista propunerilor sale de guvern, monocolor, după ce  USR a validat duminică seară, în urma întrunirii Comitetului Politic, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare.
Printre nominalizații de pe lista lui Cioloș sunt toți foștii ministri care și-au dat demisiile din Guvernul Cîțu, dar și alte nume cunoscute din USR, între care Ionuț Moșteanul, liderul de grup din camera Deputaților pentru Ministerul Dezvoltării sau europarlamentarul Dragoș Pislaru, fost ministru al muncii în Guvernul Cioloș, de data aceasta nominalizat pentru Finanțe. Dan Barna, fostul președintele USR ar urma să preia Externele, iar fostul prefect al Bucureștiului Alin Stoica este propus pentru Ministerul Afacerilor Interne
”În plin val patru al pandemiei de COVID-19, România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline și acesta a fost obiectivul nostru, exprimat clar din momentul negocierilor pentru formarea noului executiv. Sperăm ca, în ultimul ceas, toate partidele parlamentare să dea dovada de responsabilitate și să nu mai prelungească actuala criza politică” a transmis USR pe pagina de facebook..

Lista Guvernului propus de USR

Prim ministru – Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale  – Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Educației – Corina Atanasiu

Lista de miniștri și programul de guvernare pot fi consultate aici: https://bit.ly/3jaaUmk

Birourile Permanente ale celor două camere se vor reuni pentru a stabili calendarul audierii miniștrilor și votul final din plen.Pentru a fi instalat în funcție, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi în Parlament, în condițiile în care USR are 80 de parlamentari și nu a primit sprijinul niciunei alte formațiuni politice din Parlament.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Chiar daca lista ministrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru a face parte din guvernul monocolor USR, cuprinde unele nume controversate, totusi programul de guvernare intitulat „UN GUVERN AL RESPONSABILITĂȚII NAȚIONALE”, este unul consistent axat pe reforme in toate domeniile economico-sociale, cu termene precise stabilite pentru urmatorii trei ani. Spre exemplu, numai la capitolul DEZVOLTARE ȘI ADMINISTRAȚIE sunt prevazute urmatoarele reforme: Reforma administrației centrale; Reforma funcției publice / Priorități PNRR; Reforma mecanismelor de finanțare destinate dezvoltării comunităților locale; Modernizarea politicilor de urbanism și amenajarea teritoriului; Demararea reformei unităților administrativ-teritoriale; Modernizarea administrației; Transparența administrației ; Reforma electorală; etc. (Vezi:https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/usr/pages/8779/attachments/original/1634473627/Program_de_Guvernare_17-Oct-2021.pdf?1634473627)

Lasă un comentariu