Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce planuri are primarul Bistriței pentru varianta subterană de trecere în zona Gării-Tărpiu, după renunțarea la Intermodal. De unde vin banii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Bistriței, Ioan Turc nu renunță la ideea de a construi un pasaj de trecere auto subteran care sa facă legătura între zona Gării și Tărpiului, după ce proiectul fostei administarțiiCentrul Intermodal a fost abandonat ca nefezabil.

De altfel Ioan Turc a explicat astăzi într-o conferință de presă, la solicitarea jurnaliștilor că are în plan realizarea trecerii subterane prin Programul guvernamental Anghel Saligny, care va deschide în curând liniile de proiecte șispune că lucrarea nu va fi deloc ieftină.

„Aşteptăm calculele. Intenţionăm să demarăm un proiect, nu ieftin, scump, legat de o subtraversare care să lege str. Gării de str. Tărpiului. Nu am fost de acord cu continuarea lucrărilor pe Intermodal. E important ca bistriţenii să ştie că ce am putut stopa, am stopat. Intermodalul era o altă pârtie de schi. Imaginaţi-vă ce însemna pentru oamenii din blocul Dallas să tureze şoferii motoarele în geamurile lor. Sau care ar fi fost confortul celor care locuiesc pe str. Tărpiului să rămâneau sub pod. Nu cred în asemenea soluţii, cred în soluţii non-invazive care aduc rezolvări de probleme şi nu încurcă mai mult. Încercăm să construim un pasaj subteran”, a explicat Ioan Turc.

Și tot prin PNDL 3, programul botezat ”Anghel Saligny” administarția Bistriței  va depune  că două proiecte care vor viza extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în Slătiniţa şi Sărata, în acest caz studiile de fezabilitate fiind aproape finalizate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu