Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Certificatul verde va fi cerut în toate locurile de luni, mai puțin magazine de alimentație publică și farmacii. Ce se întâmplă în instituții publice si clădiri de birouri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restricţiile care se au în vedere de luni în combaterea pandemiei presupun impunerea certificatului verde în aproape toate locurile, mai puţin în magazinele alimentare şi la farmacii.  În instituţiile publice sau în companiile cu mai mulţi angajaţi, vizitatorii vor intra doar pe baza acestui document. Evenimentele private de orice fel vor fi interzise, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri, a anunțat ministrul interimar al sănătății Cseke Attila. Deocamdată, însă, în lipsa unei prevederi legale măsura poate fi impusă doar vizitatorilor, nu și angajaților.

Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul. Măsurile vor fi detaliate cu toate în cursul zilei de astăzi, după sedința CSU și de Guvern .

Fără nunți. botezuri si petreceri timp de 30 de zile. Restaurantele și cafenelele, doar pentru vaccinați

”Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”.  Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele rămân deschise, dar doar pentru vaccinaţi.

La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. (…) aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a adăugat ministrul….Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi – au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc / se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală – cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat ministrul.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu