Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL și nu-l va vota pe Ciucă, despre a cărui desemnare spune că e picătura care a umplut paharul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seară într-o emisiune la B1 TV  că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL. El a spus că picătura care a umplut paharul  fost desemnarea lui Ciucă și demolarea șanselor de a reface coaliția de guvernare.

Orban mai spune și că președintele le-a dictat celor din conducerea PNL decizia susținerii lui Nicolae Ciucă într-o întâlnire la Vila Lac. “Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare, au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională”. Despre Nicolae Ciucă, premierul desemnat, fostul presedinte al PNL spune ca face parte din aceeași categorie de oameni fără carieră politică în spate propulsați în funcții: ”Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens”, a declarat Ludovic Orban, joi seară. Iar decizia de a desemna un premier pentru numirea căruia contează pe susținerae PSD este calificat de Orban drept o ”trădare gravă a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL”:

Azi, printr-un guvern minoritar învestit din mila PSD, fără o majoritate parlamentară care să susțină reformele necesare, pur și simplu va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme, de a asigura dezvoltarea României”. “Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică (…)

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu