Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Boosterul cu doza a 3-a din vaccinul Moderna va fi aplicat cu jumătate de doză, a recomandat Agenția Europeană a Medicamentului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinarea cu  a treia doză de vaccin Moderna  împotriva Covid-19 cu jumătate din doza folosită pentru primele două vaccinări. România aplică deja de o lună vaccinarea cu doză completă Moderna și pentru booster.

Comitetul Național pentru Vaccinare a anunțat astăzi prin vocea colonelului Valeriu Gheorghiță că iau în considerare să facă această schimbare, după anunțul EMA.
în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul conferinței săptămânale dedicate vaccinării.
Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme aplicată la primele două doze

Spikevax (Moderna) este al doilea vaccin care primeşte unda verde a EMA, după serul Pfizer/BioNTech, la începutul acestei luni.

”Datele au arătat că o a treia doză de Spikevax, administrată la şase până la opt luni după a doua doză, a antrenat o creştere a nivelului anticorpilor la adulţi al căror nivel al anticorpilor scădea”, a anunţat EMA.

Autorităţile în domeniul sănătăţii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) ”pot emite recomandări oficiale cu privire la folosirea unor doze booster ţinând cont de situaţia epidemiologică locală”, precizează autoritatea europeană.

Share.

About Author

Lasă un comentariu