Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc despre Ludovic Orban: ”sper să rămână în PNL. Eu nu cred în soluțiile de tip apendice. Am fost exclus 9 ani din PNL pentru delict de opinie și n-am plecat în altă parte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc nu ia în calcul sub nicio formă desprinderea de  PNL, după ce Ludovic Orban, cel pe care l-a susținut în campania pentru Congresul partidului  a anunțat ieșirea din grupul parlamentar PNL, iar gestul său a fost urmat și de alți parlamentari.

Turc a spus marți seara într-o emisiune la BEX TV, înainte de a afla de plecarea senatorului de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Florean din grup, mișcare previzibilă că speră că Orban să nu plece totuși din PNL: ” Orban e un un om politic matur, l-am susținut pentru calitățile  personale, pentru rezultatele pe care le-a obținut ca și președinte PNL, pentru faptul ca a venit si ne-a susținut pe noi la Bistrița, în diferitele campanii. Sper să rămână în Partidul Național Liberal”. Turc spune si că el nu crede în asemenea soluții și nici în partide apendice și că nu se vede în alt partid decât în PNL, de unde a fost exclus 9 ani  pentru delict de opinie: ” Eu nu plec din PNL. Eu nu cred în soluțiile de tip apendice, si să nu creadă cineva că nu o fac pentru că nu suntem la guvernare. Eu am fost exclus din Partidul Național Liberal pentru delict de opinie. Și 9 ani am stat in afara politicii. Am primit atunci oferte politice de la toate partidele. Am fost chemat de Călin Popescu Tăriceanu pe care l-am susținut în 2009 .. Cand domnul Tariceanu a plecat din PNL când m-a invitat în partid, să devin prefect , dar sa-i organizez PNLR-ul(asa s-a numit atunci partidul său, viitorul ALDE) eu i-am spus: ” eu nu plec din Partidul Național Liberal” a explicat Turc” La care Tăriceanu mi-a replicat: ”!pai mai Nelu tu nu mai esti în Partidul Național Liberal!. Ai fost dat afară din PNL” și- a reamintit Ioan Turc, care a spus că nimeni nu l-ar putea convinge sa plece din partid.

Întrebat dacă PNL are șanse de revenire în sondaje, după căderea din sondajele de opinieTurc a spus: ”Categoric, da. Eu sunt convins ca în acest moment PNL stă prost, pe percepție în țară. Nu sunt genul de om care-mi fur pălăria, dar în același timp  cred că , dacă vom face ceea ce e bine pentru țară, iar oamenii si apreciază dacă faci ceea ce e bine, ne vom reveni”. Întrebat cine a generat criza, USR cum spune conducerea actuala a PNL sau de-a dreptul  PNL-ul, Turc a răspuns la BEX TV   ” criza politică  am generat-o toți. Mă introduc si eu în această considerație, pentru  că sunt președinte al filialei, membru a unor structuri de conducere la nivel  național. În continuare spun că soluția pe fond nu poate fi decât refacerea coaliției (NN: CU USR) Chiar și peste 3 luni, dar asta e.Eu discut cu liderii naționali ai PNL și discut cu majoritatea dintre ei. Si am o relație cordială cu majoritatea dintre ei. Ma bucur ca se va ajunge la un armistițiu politic pentru 3 luni de zile. Cred ca oamenii s-au saturat de discuții sterile. Oamenii asteaptă fapte .Cred că exista o saturatie pentru retorica politica. 

 Dincolo de toate insatisfacțiile pe care le-a creat Partidul Național Liberal, cred ca oamenii tin minte ce a făcut PSD cand a fost la Guvernare. S-au intamplat si lucruri bune: sa ne uitam doar la  la legea consumatorului  vulnerabil sau la subvențiile pentru caldura”.a mai spus Ioan Turc la BEX TV. Emisiunea o puteți urmări și aici: 

Share.

About Author

Lasă un comentariu