Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apetitul pentru vaccinare, de 8 ori mai crescut decât în vară în Bistrița-Năsăud. Ce spune prefectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În ziua în care autoritățile de sănătate publică au anunțat un nou record de persoane vaccinate în 24 de ore, respectiv 111 556 pentru doza 1 si peste 150 000 în total în țară și vaccinările din Bistrița-Năsăud în același interval doboară un  record.

Astfel în județ miercuri, 27 octombrie au fost  vaccinate  2200 de persoane în întreg județul dintre care aproape 1700 (1667) au ajuns prima dată să facă vaccinul anti Covid. E un nou record după cel de marți când  numărul celor vaccinați era sub 2000 iar a celor vaccinați cu prima doza era de peste 1300 de oameni:  ” De câteva zile suntem pe o medie de 1000 de vaccinați zilnic E o crestere de5- 6 ori și azi chiar mai mare  față de lunile de vară când am avut o medie de 200 de vaccinați cu prima doza zilnic, și uneori chiar sub 200. E salvarea noastră, ne spun specialiștii și țările civilizate care au ajuns la un grad mare de vaccinare. Pe cei care încă nu cred i-aș îndemna să viziteze centrele de vaccinare și să vadă că sunt cozi”, a mai spus prefectul Stelian Dolha în sedința Colegiului Prefectural la care au fost invitați managerii Spitalului Județean de Urgență și medici de pe secțiile Covid, iar în fața invitaților a rulat un video cu imagini dramatice și mărturii ale pacienților și medicilor realizat în Spitalul județean de Urgență de Instituția prefectului în cadrul campaniei sale pro vaccinare.

Restricțiile plus teama de boală impulsionează vaccinarea

Prefectul a spus și că  ca efectul restricțiilor este vizibil în creșterea numărului de vaccinați și că este important  că restricțiile să fie aplicate atât  în instituțiile publice, cât și private și respectarea lor verificată  

Suntem în a treia zi a noilor restricții și rolul și rostul nostru este să ne asigurăm că aceste restricții sunt respectate. În primul rând, ele ar trebui să împiedice răspândirea bolii în comunitate. În al doilea rând, ar trebui să îi îndemne pe oameni să se vaccineze. Știu că nu e simplu, dar aceste măsuri trebuie respectate. Trebuie să îi îndemnăm pe oameni să își facă testul sau să se vaccineze. (…) Vreau să dau și un exemplu din mediul privat astăzi: o firmă de curierat care avea deja implementate noile măsuri încă de luni dimineața. Este vorba despre Fan Curier, companie care, spre deosebire de instituțiile publice care nu au reușit să facă acest lucru încă din prima zi a noilor restricții, făcea verificarea certificatului COVID-19 încă de luni dimineața. Îi felicit pentru că au înțeles că aceste măsuri trebuie respectate și puse în aplicare”, a mai spus prefectul Dolha.

În județ sunt vaccinați cu schemă completă peste 88000 de mii de oameni.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu