Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dr Gabriela Deak, directorul medical al SJU despre criza Covid: ”Dacă lucrezi în spital, după ce ieși, parcă eşti în altă lume”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorul medical al Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, neurologul Gabriela Deak rezumă în câteva cuvinte modul în care este percepută criza valului 4, acolo unde se duce lupta crâncenă pentru fiecare respirație și pentru fiecare viață, zona spitaliceasca și pe de altă parte exteriorul, strada, relativ relaxată și fără să conștientizeze, până zilele trecute ce se petrece:
„Dacă lucrezi în spital, în momentul în care îţi termini treaba şi ieşi, parcă eşti în altă lume. Lumea începe să înţeleagă acum chiar dacă târziu, că lucrurile sunt serioaseE un val puternic, cu număr foarte mare de pacienţi, cu un grad de contagiozitate foarte mare, cu cazuri foarte grave care se adresează spitalului în stadii avansate, din păcate la vârste tot mai tinere.” a spus medicul într-o sedință a Colegiului Prefectural, după vizionarea unui film răscolitor realizat de Instituția prefectului în interiorul sectiilor Covid din spital, în cadrul campaniei de vaccinare.

Medicul responsabil de managementul medical al Spitalului Județean de Urgență a făcut un apel către bistrițeni să apeleze cu încredere la Spital daca au simptome și să nu evite până în ultimul moment pentru a primi tratamentul adecvat pentru că atunci ar putea fi prea târziu: ”Colegii fac absolut tot ceea ce trebuie, tot efortul posibil, dar pe unii nu îi mai putem ajuta.
Vreau să transmit populaţiei că trebuie să aibă încredere în colegii mei. Colegii care lucrează în spital, în UPU, ştiu ce au de făcut şi fac absolut tot ceea ce trebuie pentru fiecare pacient, şi pentru un pacient tânăr, şi pentru un pacient mai în vârstă. Depun tot efortul, pun suflet şi dau absolut tot ce trebuie ca lucrurile să meargă bine. Oamenilor nu trebuie să le fie frică să se adreseze medicilor, în primul rând medicului de familie, medicilor din cadrul spitalului, cu toată încrederea şi în timp util. Să nu întârzie testarea şi prezentarea la medic pentru a iniţia un tratament şi a fi ajutaţi”, a spus dr. Gabriela Deak.

„Oamenii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile precum purtatul măştii, distanţarea socială, să nu întârzie să se testeze, să se autoizoleze etc.”, a mai spus medicul Gabriela Deak.
.

Share.

About Author

Lasă un comentariu