Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul USR Lorant Sas: ”cea mai rapidă ieșire din criză e refacerea coaliției”. De ce e sceptic că se va întâmpla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas atrage atenția într-o postare pe facebook că cea mai rapidă soluție pentru ieșirea din blocajul politic ar fi refacerea coaliției PNL-UDMR-USR pe aceeași structură a Guvernului de acum 2 luni pentru a nu mai pierde timpul, însă admite într-o alta postare că ceea ce se întâmplă în Parlament ar indica o altă opțiune a liberalilor.

Imediat după depunerea mandatului de pemierul desemnat Nicolae Ciucă, deputatul a scris: ”USR reiterează faptul că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică și criza sanitară. România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea țării, cu un calendar clar și un buget cu alocări strategice agreate de la început.

USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid și va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024. România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetățenii în acest moment” a scris dimineață deputatul USR.

După câteva ore și episodul din Biroul Permanent, când în fruntea camerei a fost desemnat interimar PSD-istul Sorin Grindeanu și nu USR-ista Cristina Prună, deputatul bistrițean a scris despre resuscitarea USL 02, adica vechea alianță între PNL si PSD: ”Astăzi a expirat mandatul interimar al președintelui Camerei Deputaților, Florin Roman.

În ședința Biroului Permanent, având de ales între candidaturile PSD și USR (Cristina Prună), formațiunile prezente (PSD, AUR, UDMR, Minorități) l-au votat pe dl. Grindeanu (fostul premier PSD) pentru această funcție, iar PNL a preferat boicotarea ședinței. Concluzia este simplă: USL 2.0 extins!” a comentat Lorant Sas.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu