Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele PNL Bistrița-Năsăud după ce alianța cu PSD prinde contur la centru: ”prima opțiune trebuie să fie o alianță cu USR”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc se pronunță pentru o alianță cu USR pentru formula viitorului guvern, după ce premierul desemnat Nicolae Ciuca, mandatat să formeze un guvern minoritar, si-a depus aseară mandatul.
Președinții filialelor județene vor fi chemați să-și dea votul într-o sedință de Birou Permanent Național, structură din care face parte si Ioan Turc. Înainte de vot insă, Turc si-a făcut cunoscută opțiunea pe pagina sa de facebook, într-un moment în care președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că PSD ar agrea intrarea la guvernare: 
 ”Criza politică trebuie încheiată urgent. Partidul Național Liberal are această datorie față de țară, față de propriul electorat și față de propriii membri. Cred că prima opțiune trebuie să fie refacerea coaliției PNL – USR – UDMR.” scrie Ioan Turc, care spune însă și că USR ar trebui să înțeleagă că ” guvernarea implică responsabilitate, profesionalism și respectarea condiției de partener.” 
Și alți lideri cer ca USR sa rămână opțiunea numărul 1. Presedintele PNL  Satu Mare, Adrian Cozma a semnat încă de ieri alături de întreaga sa filială o rezoluție care recomandă ca prima opțiune în negocieri să fie USR-ul.
Share.

About Author

Un comentariu

  1. Datul cu părerea la români. În lipsa unor opinii avizate care să creeze o viziune precisă asupra unui subiect românii se reped, care mai de care, să-şi „dea cu părerea”, practică ce a devenit deja un sport naţional. Există câteva domenii precum istorie, agricultura, fotbal şi, inevitabil, politică , în care, cu rare excepţii, cei mai multi dintre conaţionalii noştri se consideră experţi.
    Criza guvernamentală actuală a avut parte de o abundenţă de păreri care mai de care mai năstrusnice.
    Astfel, dupa ultimele informatii social-democratii au cerut insistent, în discuţiile din partid pe tema intrării la guvernare, ca PSD să primească funcţia de prim-ministru într-o coaliţie cu PNL, în caz contrar să refuze intrarea la guvernare. Inafară de functia de premier pentru Marcel Ciolacu, PSD mai solicită jumătate din ministere, intre care cu prioritate Finanţele, Sănătatea, Transporturile şi Munca, la care mai adaugă preferinta pentru Interne, Cultură şi Agricultură. E greu de presupus că liberalii vor fi dispusi să accepte pretentiile PSD, mai ales că in interiorul PNL există un curent favorabil refacerii coalitiei PNL-USR-UDMR care se opune vehement unei aliante de guvernare cu PSD.

Lasă un comentariu