Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Semnal de alarmă din partea ADI Deșeuri: când riscați să rămâneți cu pubela galbena neridicată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pubelele galbene în care deșeurile reciclabile din plastic / metal nu sunt colectate într-un mod corect, NU vor fi ridicate de către operatorul de salubritate, avertizează ADI Deșeuri. Cele care rămân neridicate ca sanctiune pentru ca n-au conținut conform vor fi marcate cu un autocolant roșu.

Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud va verifica în cursul acestei luni modul de colectare separată a deșeurilor din plastic și metal care trebuie depuse în pubela galbenă din județul Bistrița-Năsăud, a anunțat încă de la începutul lunii Cristian Nicolae, directorul ADI Deșeuri.

Dacă inspectorul ADI constată că  pubela galbenă  conține deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții sau deșeuri reciclabile murdare cu grăsimi vegetale sau animale, aceasta nu va fi ridicată de către operatorul de salubrizare Supercom,și semnul de identificare a neridicării sancționatorii va fi un autocolant de culoare roșie, care specifică data, ora și motivul pentru care  pubela nu a fost ridicată. Proprietarul pubelei galbene supus sancțiunii trebuie să selecteze din nou deșeurile din această pubelă și sa aștepte următorul termen programat pentru colectarea deșeurilor reciclabile din plastic și metal.

”Vă reamintim că în pubela galbenă se colectează strict deșeuri din plastic și metal:

PET-uri și ambalaje din plastic ale produselor cosmetice și ale detergenților;

Folii și pungi din plastic;

Doze din aluminiu, spray-uri cosmetice și alimentare;

Conserve și alte recipiente din metal;

Alte deșeuri din plastic și metal;

anunță ADI Deseuri

Plasticul murdar ajunge în pubela neagra

”Este foarte important ca deșeurile reciclabile din plastic și metal din pubela galbenă să fie curate. Deșeurile reciclabile din plastic și metal murdare cu grăsimi vegetale sau animale se pun în pubela neagră.

De asemenea, vă rugăm să nu puneți deșeuri reciclabile din sticlă și din hârtie / carton în pubela galbenă – fracțiile reciclabile de sticlă și hârtie / carton se pun în containerele semi-îngropate cu capac verde și albastru de pe raza localității în care locuiți.

Cetățenii sunt cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor și trebuie să facem cu toții eforturi pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor și de valorificare a acestora. Prin această acțiune conservăm resursele naturale ale planetei și reducem semnificativ poluarea mediului înconjurător” atrage atenția directorul ADI Deseuri, Cristian Niculae.

 

 

Share.

Lasă un comentariu