Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Motreanu în ședința liberalilor: ”suntem ca un vapor care navigăm fără busolă..există posibilitatea sa pierdem o generație întreaga de votanți PNL”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europarlamentarul  Dan Motreanu, liberal cu state vechi în PNL  a avut după Ludovic Orban una dintre cele mai dure poziții anti alianță cu PSD dintre toți membrii Biroului Politic Național. Potrivit relatarilor facute în presa centrala, Motreanu le-a atras atenția ca riscă sa sacrifice o generatie întreaga de votanți PNL : ”Nimeni nu înţelege ce dezbatem aici. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR şi PSD şi încă nu ştim ce vrem. Suntem ca un vapor care navigăm fără busolă şi ca atare este puţin probabil să  reuşim să ajungem la ţărm neavariati foarte tare”, le-a spus Motreanu colegilor în şedinţă.

Motreanu a explicat si cum vede  diferenţa dintre ce se propune acum şi vechiul USL-un proiect făcut în opoziție pentru a fi votaţi sau nu, dar în niciun caz construit după ce şi- au aruncat reciproc vorbe grele. Dan Motreanu a spus și că după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect. ”Majoritatea  votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să ne intoarcem din nou in braţe la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”, a spus europarlamentarul.

Biroul Permanent al PNL a decis, luni, să înceapă negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului cu  48 de voturio pentru și 22 împotrivă. 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Un vechi proverb spune că “inteleptul învață din greselile altora, desteptul învață din greselile proprii, iar prostul nu învață niciodată.”
    Decizia Biroului Politic Național al PNL de formare a unui nou guvern alături de PSD arată că liberalii n-au învățat nimic din “monstruoasa coalitie” numită Uniunea Social-Liberală (USL) înființată pe 5 februarie 2011, printr-un un Protocol semnat de liderii de atunci ai PSD, PNL și PC, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin. Conform protocolului Victor Ponta- Președintele PSD urma să fie premier după alegerile parlamentare din 2012, iar Crin Antonescu- președintele PNL , candidat la prezidențialele din 2014. Numai că după 2012 odată ce s-a văzut cu sacii în cărută, Victor Ponta s-a băgat ca porcul să candideze si la prezidentiale în 2014, încălcând protocolul semnat la înfiintarea USL. Astfel, alianta USL s-a prăbușit înainte de prezidențialele din 2014 care au adîncit neîncrederea între Victor Ponta și Crin Antonescu.
    De data asta o asociere la guvernare intre PNL, PSD si UDMR, pune sub semnul întrebării realizarea setului de reforme prevăzut si asumat prin PNRR. Se stie că PSD este un adversar al Reformei statului, în special al reformelor din justiție, precum și al reformei administrative.
    Din acest punct de vedere, refacerea alianței de guvernare PNL – USR – UDMR, ar fi fost o solutie mai înteleaptă din partea PNL.

Lasă un comentariu