Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protecția Consumatorilor a amendat liderul pieței de electrocasnice din România pentru reduceri mincinoase de ”Black Friday”. 1000 de produse depistate de ANPC. Retailerul risca măsuri mult mai dure

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectorii ANPC s-a apucat sa verifice daca reducerile de pret promovate de retaileri în campaniile de Black Friday, inclusiv cele de pe site-urile de vânzări online sunt reale și au descoperit o multime de anomalii. Practic reducerile erau operate din pix și nicidecum nu erau făcute la prețul de referință. pe site-ul liderului pietei de electrocasnice ANPC susține într-un comunicat de presa ca a depistat 1000 de produse cu false reduceri.

ANPC cere suspendarea temporara a activitatii

”În data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).  Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.”   precizează ANPC într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial. Mai mult cei de la ANPC susțin că reprezentanții retailerului au susținut că nu pot face excepție de la practicile pietei, ”că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e” , precizează comunicatul
Compania din topul vânzărilor de electrocasnice a fost amendată cu 50.000 lei, însă ANPC nu se mulțumește cu atât si propune, complementar,” suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.”.

ANPC va cere Consiliului Național al Audiovizualului măsuri împotriva reclamelor mincinoase ale aceluiasi comerciant din audiovizual și au anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI,” referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de ”reducere de preț” neconformă”.
ANPC nu se opreste aici și va anunța ” organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale”
Protecția Consumatorilor recomandă oamenilor  atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care ”apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”.

 

ANPC  a publicat pe site-ul sau produsele care au false reduceri, cu preturile aferente:

Produse site cu false reduceri

Share.

About Author

Lasă un comentariu