Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aurelia Dan: ”în aceasta săptamana copiii au fost supuși unui tir de evaluări”.Ce recomandări le face profesorilor inspectorul general scolar (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectorul general școlar Aurelia Dan spune că elevii au fost supuși în aceasta săptămână, prima după vacanța de două săptămâni, unui adevarat tir de lucrări de control și că presiunea pentru elevi, mai ales pentru cei de gimnaziu a fost prea greu de gestionat de către copii.

Inspectorul general i-a rugat pe profesori, într-o emisiune la BEX TV să țină cont de aceasta presiune pe care o pun pe umerii copiilor și sa gaseasca moduri de a gestiona situația:  ”Aș vrea sa lansez o rugăminte colegilor mei profesori: ”stiu ca sunteti nevoiti să faceti evaluări și să dati note în aceasta perioadă,  dar vă rog să vă gândiți  și la copiii care, timp de o săptămână, în fiecare zi, trebuie să susțină una sau două lucrari de control. Este imposibil pentru un copil de gimnaziu sa-si gestioneze atât de bine timpul și emoțiile ca sa facă față cu brio acestor provocări” a spus inspectorul general.

Ea a relatat ca a primit foarte multe reclamații de la părinți și copii pe tema excesului de testare: ”Si mai ales în aceasta săptămână, se întâmplă, pentru că este o nemulțumire pe care o întâlnim frecvent, din partea parintilor si elevilor legat de acest fapt. În această săptămână, reveninind după 2 săptămâni de vacanță, elevii au fost supuși unui tir de evaluari, la toate materiile, ca să aiba profesorii note, din păcate.”.

Soluții: sa recurga la alt tip de evaluare si sa planifice testarea profesorii unei clase

Inspectorul general spune că profesorii care predau la aceeași clasa se pot sincroniza pentru a reduce presiunea testarilor din aceeasi zi: ”Cred ca este foarte bine sa ne întâlnim în sala profesorală cei care predăm la aceeași clasă și să planificăm aceste teste ” dar și că  evaluarea nu se reduce la teste scrise și că poate fi făcuta și în alte moduri: ”Evaluarea nu înseamna doar un test si o notă primită pe o lucrare de control si colegii nostri stiu asta. Evaluarea înseamnă si evaluare formativa, si evaluare pe proiecte si evaluare orală si evaluarea progresului care presupune si aplicarea altor instrumente.  Problema nu este ca elevii sunt evaluati, problema este rapiditatea și presiunea creata pentru ca elevii trebuie să susțina 2-3 teste pe zi. din 1-2 capitole. Deci nu sunt evaluati exclusiv din lectia de zi. Deci să nu ne miram că le este frică si că nu-si mai doresc atat de mult sa vina la scoala.”

Aurelia Dan spune ca a remarcat reticența legata de începerea scolii fizice în rândul elevilor copiii tocmai din acest motiv, ca urma avalansa de testari: ”mi-au explicat că in realitate nu sunt impotriva evaluarii, ci a faptului ca foarte multe evaluari sunt susținute in acelasi interval. Si îi inteleg. Pentru că vad: copilul de acasă imi ofera cel mai real feed-back a ceea ce se intampla, o nemultumire din partea elevilor si parinților” a mai spus inspectorul școlar general.

Întreaga emisiune cu Aurelia Dan  o puteti urmari aici:

Share.

About Author

Lasă un comentariu