Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Directorii școlilor care au rămas în online din cauza ratei de vaccinare, chemați la o ședință de ISJ si Prefectură

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorii celor 16 unități unități de învățământ  din Bistrița-Năsăud care nu au reușit să deschisă sălile de clasa in format fizic din cauza ratei de vaccinare a personalului sub pragul de 60% au fost chemați astăzi la o ședință la sediul Inspectoratului Școlar, cu prefectul Stelian Dolha, subprefectul și mai mulți medici implicati în lupta anti Covid, întrec care directorul medical al Spitalului Județean, Gabriela Deak dar și cu șeful ISU, Constantin Florea. Autoritățile au vrut sa afle direct de la sursa ce se întâmplă cu acesta situație, de ce sunt reticențio parte din angajați, ce demersuri au făcut si le-au oferit inclusiv recomandari pentru a reusi sa intre in format fizic de săptamana viitoare.

Știm cu toții că este foarte greu ca educația să fie făcută la distanță. Prin urmare, am decis să avem această întâlnire deoarece am vrut să aflu de la dumneavoastră care sunt dificultățile cu care vă confruntați. Rata de vaccinare fiind un criteriu care face diferența între școala cu prezență fizică și școala online, este foarte important să aflăm ce putem face pentru ca personalul, fie că vorbim despre cadre didactice sau personal didactic auxiliar din unitatea de învățământ pe care fiecare dintre dumneavoastră o reprezentanți, să se vaccineze. Dumneavoastră sunteți cei care aveți posibilitatea de a direcționa decizia în avantajul elevilor”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Pe de altă parte inspectorul șef al ISJ, Aurelia Dan crede că dincolo de munca de convingere, directorii au la îndemână și alte pârghii, în condițiile în care mulți dintre cei care nu doresc sa se vaccineze sunt personal auxiliar: ”daca scolile sunt în online, si copiii nu sunt la scoala ma intreb cum poate sa-si justifice activitatea personalul auxiliar, in situații din acestea se poate recurge la redistribuirea sarcinilor si chiar o normare mai redusa ori chiar reducere de activitate” a explicat Aurelia Dan miercuri seara la o emisiune la BistrițaExpress TV.

Pe de altă parte începând de saptamana viitoare unitatile scolare vor fi tratate separat de cele la care sunt subordonate ca personalitate juridica din punct de vedere al gradului de vaccinare.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu