Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth crede că noua alianță de guvernare va rezista datorită banilor. Ce spun liderii USR BN despre alianța locală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth spune că partidul său se pregăteste pentru  opoziție, una care ar putea fi mai lungă decât  estimează unii, după ce coaliția nou formată, PSD-PNL-UDMR, a bătut palma. Lorand Toth a declarat astăzi că nimeni nu se asteaptă ca noua coaliție să facă vreo reforma, ținând cont de trecutul lor ca partide, separat  sau comun.

” Dacă cineva crede că actuala coaliție PNL-PSD-UDMR va face reformele atât de necesare pentru România, se înșală.. timp de 30 de ani s-au tot perindat la conducere și dacă doreau cu adevarat puteau face reforme, dar n-au făcut nimic . USR este consecventă și nu face rabat de la principii, iar în momentul în care cetățenii în marea lor majoritate își vor dori cu adevărat reforme USR va fi aici. PNL a hotărât în ce direcție o ia, să refacă USL.”  a declarat astăzi Lorand Toth într-o conferință de presă.

Într-un interviu pentru Bistrița Express, fostul subprefect a spus că liantul colaborarii pe termen lung a noii coaliții vor fi banii, respectiv fondurile din PNRR, noul exercițiu al UE si mai evident, Programul ” Anghel Saligny” și ca asta îi va ține împreună mai mult decat se anticipează, împotriva neînțelegerilor între noii parteneri: ”Având în vedere că vin banii de la PNRR, mai sunt si fondurile europene si programul Anghel Saligny , eu zic ca vor trebui acești bani împărtiți, sumele cheltuite si nu se vor desparți repede. Nu mai repede de 1 an”, anticipează președintele USR Bistrița-Năsăud .

Local nu se schimbă nimic

Fostul subprefect spune că în plan județean  deocamdată aliantele locale nu vor avea de suferit, partenerul rămânând în continuare PNL-ul, cu care relația a fost corectă : ”În privința alianțelor locale, noi ne dorim sa mergem înainte cu PNL, suntem la Bistrița într-o alianță locală, avem și viceprimarul și la Năsăud si în alte UAT-uri și vrem să mergem în continuare, dar știți cum e niciodată nu poți să știi ce se va intâmpla” a mai spus Lorand Toth. ” La nivel local, cât am fost subprefect, am avut o colaborare bună, corectă, cu prefectul Stelian Dolha și subprefectul Atilla Decsei. Chiar când am fost numit subprefect am avut o discuție foarte corectă pe împărțirea atribuțiilor (…) Cu siguranță vom avea o discuție la nivel local cu conducerea PNL, având în vedere că la Bistrița și în alte localități am mers în alianță la alegeri împotriva PSD”, a spus el. De altfel PNL BN a fost una dintre organizațiile care s-a opus fătiș colaborarii cu PSD, inclusiv la vot.

Călin Stan : alianța cu PNL se va păstra” 

Viceprimarul Bistriței Călin Stan, vicepreședinte USR Bistrița-Năsăud spune  că în Bistrița alianța cu PNL funcționează bine, mai ales ca vine după 12 ani de administrație ”crețiană” (cu trimitere la fostul primar): ”Salutăm decizia președintelui PNL Bistrița-Năsăud, domnul Ioan Turc, care a votat la nivel național pentru refacerea alianței PNL-USR-UDMR. Anul trecut am făcut o alianță pentru Bistrița, oamenii erau sătui de perioada crețiană de 12 ani și și-au dorit schimbarea. Mă bucur că încă există această alianță și sper să nu dezamăgim cetățenii. În politică este posibil orice, noi am avut anul trecut maturitatea să facem această alianță pentru bistrițeni, sper să avem maturitatea să o continuăm. Nu este cea mai bună colaborare, dar și într-o familie mai apar probleme, divergențe sunt și e normal să fie, dar important e să le discutăm și să luăm cele mai bune decizii. La nivelul județului, îi încurajez pe colegii din USR și pe cei din PNL să colaboreze”, a spus viceprimarul.

Consilierul municipal Nicolae Pavelean, președintele organizației USR Bistrița a comentat declarațiile președintelui judetean PSD, Radu Moldovan referitoare la alianțe și i-a amintit că la nivel național prima dragoste, în cazul acesta cea din USL nu se uita: ”  În context local, am urmărit declarațiile liderilor politici de la PNL și PSD. Am văzut ce a spus domnul Radu Moldovan, cum că nu vrea să strice dragostea dintre PNL și USR la nivel județean și local. Vreau să îi transmit domnului Radu Moldovan, ca să se liniștească, faptul că prima dragoste nu se uită niciodată, iar dragostea dintre PNL și PSD, care a făurit USL nu cu mult timp în urmă, e tot acolo. S-a văzut prin ce s-a întâmplat la nivel național”. Pavelean a mai spus că în pofida luărilor sale de poziții critice, care sunt normale într-o democrație, a votat majoritatea proiectelor pentru ca erau ”în regulă”:   În Consiliul Local am o voce mai critică dar cred că este un lucru benefic, e normal să nu fi de acord cu toate proiectele, însă am votat pentru majoritatea proiectelor, pe cele pe care le consider în regulă. În CL unii consilieri PSD chiar votează pentru proiectele PNL”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu