Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Lorant Sas:”am susținut alături de colegii mei criterii și mecanisme clare de verificare a banilor distribuiți prin Anghel Saligny” Ce s-a întâmplat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR-PLUS, Lorant Sas a criticat lipsa mecanismelor de verificare pentru alocările destinate administrațiilor locale prin  programul PNDL 3,, așa numitul program ”Anghel Saligny”.

Deputatul scrie într-o postare că el și colegii săi din USR au propus în cursul acestei săptămâni, în cadrul ședințelor Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, necesitatea ”implementării  unor criterii și mecanisme de verificare clare privind banii publici distribuiți în teritoriu prin intermediul PNDL 3, pompos denumit “Programul Național de Investiții Anghel Saligny”.

Amendamentele susținute de  deputații USR au fost respinse de parlamentarii celorlalte  formațiuni politice din comisie, pe motiv că transparența și toate criteriile propuse  ar bloca proiectele., scrie pe facebook deputatul bistrițean. ”Astfel, cheltuirea acestor bani, obținuți din buzunarele tuturor românilor, se va face după aceleași “criterii” ca și în cazul PNDL 1 și 2: prietenii și interese politice.” a comentat acesta.

De altfel USR a criticat intens încă de când era la guvernare acest program pe care l-a considerat doar un canal de scurgere de bani pentru fidelizarea clientelei politice din administrațiile locale. De altfel cei din USR cred ca ceea ce apropie PNL de noii parteneri, PSD ar fi ” asigurarea controlului pârghiilor politice de cheltuire a banilor publici și a fondurilor europene care vor intra în România în următorii ani” mai spune deputatul Lorant Sas.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Preşedintele Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru actuala criză politică si guvernamentală de care România nu avea nevoie. După alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 s-a conturat o coalitie de guvernare PNL-USR-UDMR+ Minorităti. La mai putin de un an acest guvern a căzut printr-o motiune de cenzură, iar scena politică a s-a modificat radical. Totul a pornit de la implicarea Preşedintelui Klaus Iohannis prin impunerea lui Florin Citu la congresul PNL din 25 septembrie. Şeful de stat şi-a asumat,de fapt prin intermediul echipei câştigătoare, postura de şef de partid, la limita Constitutiei. Aceste manevre neconstitutionale au dus la criza politică pe fondul valului 4 al pandemiei de COVID-19 si a crizei economice. Rezultatul: instabilitate politica si guvernamentală soldată cu refacerea USL (PNL+PSD)
    Vezi: https://www.g4media.ro/video-tudor-chirila-ii-transmite-lui-iohannis-ca-l-considera-un-ticalos-suntet-ticalos-pentru-multe-lucruri-dar-mai-ales-pentru-situatia-in-care-ati-adus-aceasta-tara-din-pacate-nu-sunteti.html

Lasă un comentariu