Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Falsa maică stareță Cristina, tămăduitoare ”cu certificat” a ajuns pentru 30 de zile în arestul din Bistrița. Polițistii au adus-o tocmai din Ploiești

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristina Gh., o așa zisă tămăduitoare din Prahova își petrece următoarele 30 de zile în arestul poliției din Bistrița, după ce magistrații de drepturi și libertăți ai Judecătoriei Bistrița  au trimis-o astăzi  după gratii, cu mandat de arest preventiv într-un dosar de înșelătorie cu 25 de acte materiale. 

Femeia, o tânără de 30 de ani din Ploiești a fost luată luni pe sus de polițiștii bistrițeni cu ajutorul colegilor de la Investigații Criminale din Prahova, după o percheziție la domiciliul său și adusă tocmai la Bistrița, unde are un dosar consistent pentru înșelătorie. 

Potrivit polițiștilor femeia ar fi înșelat-o pe o tânără de 28 de ani din Prundu Bârgaului, pretinzând că este maică stareță la o mănăstire și ar fi pretins și primit o sumă exorbitantă, de peste 350 000 de lei de la aceasta, în 25 de tranșe, ca plată  pentru a-i face rugăciuni și dezlegări. După ce a plătit banii, așa zisa stareță nu i-ar mai fi răspuns la telefon. Toată povestea plăților și a ”prestației” așa zisei călugărițe s-ar fi desfășurat în intervalul 26 august-25 octombrie, precizează comunicatul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Instanța Judecatoriei Bistrița a reținut în sarcina falsei călugărițe din Prahova cercetarea în stare de arest pentru 25 de acte materiale de înșelătorie, potrivit dosarului acesteia de pe portalul instanței.

Potrivit unor surse judiciare femeia se ocupa de multă vreme cu genul acesta de practici și ar avea cazier, însă nu a făcut până acum închisoare. Potrivit profilelor de pe retelele de socializare tânăra se recomanda drept ghicitoare, cu diploma de tămăduitoare, sau ”vrăjitoare albă”, angajata la o pseudo-firmă de Tarot Astrologie cu rezonanță germană și cu domiciliu în Londra sau Australia, tot după împrejurări  si făcea până în perioada 2018- 2020 sesiuni live de ghicit în carti, cu mii de vizualizari și de solicitări, pe care desigur, ”le rezolva în privat” .

Tânăra a   contestat arestul preventiv:

 

Nume Calitate parte
GHIOCEL I. CRISTINA Inculpat

 

Şedinţe

16.11.2021
Ora estimata: 15:30
Complet: Complet nr.4 – Urgent
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 1 lit.  alin. 2 teza finală Cod procedură penală, art. 202 alin. Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa în dosarul penal nr. 3215/P/2021, ca fiind întemeiată şi, pe cale de consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatei GC, fiica lui..,cercetată pentru săvârșirea infracţiunii de înșelăciune, faptă prev. de art. 244 alin. 1 și 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (25 acte materiale în dauna persoanei vătămate RAV), pe o durată de 30 zile, începând cu data de 16.11.2021, până la data de 15.12.2021, inclusiv.Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpata GC. Potrivit dispozițiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu, azi, 16.11.2021, ora 16.45.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  126/2021  16.11.2021

 

 

 

Share.

Lasă un comentariu