Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru o nouă investiție: o fabrică pentru folii stretch

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast a anunțat marți că a depus un nou proiect pentru cofinanțare prin ajutor de stat pentru o nouă investiție, în valoare totală de 10,8 milioane de euro care vizează producția de folii stretch. Proiectul a fost depus în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Bistrița Express.ro

Ajutorul de stat poate acoperi 49% din volumul total al investiției, iar beneficiarul se angajează ca în termen de cinci ani de la operaționalizarea proiectului să contribuie la bugetul public cu o sumă cel puțin egală cu ajutorul de stat primit. Investiția de 10,8 milioane de euro a Grupului TeraPlast se va materializa într-o fabrica cu două linii de producție de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită în principal la ambalarea mărfurilor paletizate. Echipamentele avute în vedere în cadrul acestui proiect au un grad înalt de robotizare și automatizare, maximul existent în industrie la acest moment.

Noile linii vor fi instalate în cadrul Parcului Industrial din Sărățel, iar capacitatea de producție va ajunge la peste 14.000 de tone anual. La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, și o EBITDA de 4 milioane de euro, se specifică în comunicatul transmis de companie.

„Noua investiție va aduce inovații tehnologice care vor contribui la competitivitatea pe termen lung a Grupului și la dezvoltarea pe noi piețe”, a afirmat Ioana Birta (foto), directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Avem un istoric bun de investiții implementate prin cofinanțare asigurată de ajutorul de stat. Proiectele au fost finalizate, sunt viabile, generează activitate, locuri de muncă și venituri la buget. Sunt bifate toate principiile care reprezintă rațiunea de a exista a acestei facilități. Este o schemă de sprijin nu doar utilă, ci necesară pentru companiile românești care doresc să se extindă, să-și diversifice activitatea. Sprijinul statului este esențial pentru a crește competitivitatea internă, relevanța în regiune și pentru a reduce deficitul comercial”, a mai precizat ea.

Proiectul face parte din strategia integrată a societății de extindere accelerată pe piața ambalajelor flexibile, concretizată atât în operațiuni M&A, cât și în dezvoltarea unor noi capacități de producție. Grupul își va diversifica portofoliul de folii din polietilenă care va fi prezent în piață sub brandul TeraPack, în care un loc central este ocupat de produsele biodegradabile TeraBio. Conform studiilor de specialitate, piața ambalajelor flexibile din România este estimată la aproximativ 300 de milioane de euro în 2019, din care aproape jumătate reprezintă importuri. Grupul TeraPlast îşi propune să ajungă lider pe această piață în următorii doi ani.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu