Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Viitorii miniștri își contrazic premierul încă de la audieri. Certificatul verde, una zice PNL, alta PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Miniștrii desemnați ai PSD nu sunt pe aceeași lungime de undă cu premierul desemnat de la PNL încă dinaintea votării cabinetului. De pildă pe tema certificatului verde în instituții, una zice Nicolae Ciucă, alta Alexandru Rafila, viitorul ministru al sănătății.

Ciucă a declarat marți la depunerea programului de guvernare a coaliției PSD-PNL-UDMR și a listei de miniștri a cabinetului său că certificatul verde e prioritar și a făcut apel la parlamentari să-l voteze, în timp ce Rafila a spus la audieri că ar trebui adoptat doar atunci când crește incidența cazurilor, iar pentru asta e nevoie de un alt act normativ.

Ce a spus generalul în rezervă, viitorul premier: ”Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o ţară care a avut o experienţă tragică a valului patru. Observăm că în celelalte ţări din Europa se manifestă al cincilea val. (…) Ca atare, fac apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Rafila a spus în schimb  la audieri astăzi că un criteriu de introducere a certificatului verde ar putea fi creșterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunțe la certificatul verde atunci când se înregistrează descreșterea cazurilor: „Acesta este un mecanism pe care toată lumea poate să îl înțeleagă. Nu e instrument opresiv, ci de protejare a sănătății publice și a sănătății individuale”, a spus Rafila la audierile din comisiile parlamentare reunite pentru sănătate.

Proiectul de lege pentru certificatul verde la locul de muncă este blocat la Camera Deputaților, iar în Senat PSD a votat împotriva acestuia.

Sursa foto: stirile protv

Share.

About Author

Lasă un comentariu