Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Diana Morar: ”Continuăm debirocratizarea și simplificarea actului administrativ în relația cu cetățenii”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul Diana Morar anunță o nouă inițiativă legislative din seria celor menite sa asigure debirocratizarea serviciilor publice. Astfel  toate instituțiile publice vor fi obligate să pună la dispoziția cetățenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie, dar și electronic, pe website-ul propriu, modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate dar și să fotocopieze în regie proprie atunci când solicita copiile unor documente altele decât cele emise de către instituții publice: ” Este normal ca autoritatea publică să asigure întreaga infrastructură necesară completării și depunerii cererilor și formularelor de care tot autoritatea condiționează prestarea unui serviciu public” spune deputatul liberal.
 ”În al treilea rând, proiectul de lege extinde aplicabilitatea celor două măsuri nou instituite și în sarcina persoanelor juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică. Astfel se garantează aceste facilități pentru toată sfera serviciilor publice, atât la nivel central cât și la nivel local, prestate de stat sau operatori privați” adaugă parlamentarul. .
  Prezenta propunere legislativă completează noua lege,   267/2021 și vine în completarea legii prin care dosarul cu șină și copiile de buletin sunt eliminate în sensul în care, dacă o autoritate publică solicită totuși copii după documente, altele decât cele emise de statul român, fotocopierea să se realizeze gratuit de către autoritatea solicitantă. În plus, propunerea legislativă obligă autoritățile publice să asigure formulare tipărite pentru cetățenii care au nevoie să solicite un serviciu public .Această inițiativă vine în completarea legii prin care dosarul cu șină și copiile de buletin sunt eliminate”.
Share.

About Author

Lasă un comentariu