Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vremea se schimbă radical în județ: de marți avem parte de viscol în zona de munte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O invazie masivă de aer rece, de origine polară va determina răcirea semnificativă a temperaturilor, cu viscol, lapoviță și ninsori în zona de munte a județului, așteptate marți și miercuri.

Scăderile de temperatură încep progresiv de luni, dinspre vestul județului odată cu avansul aerului rece, anunță Meteo Nord pe pagina de facebook.

”Precipitațiile se vor diminua, în a doua parte a zilei de luni  însă, până spre seară, temperatura va plonja spre şi sub 0°C, peste tot. În noaptea de luni spre marți aşteptăm minime negative în tot județul iar vântul se va intensifica din sector vestic, amplificând senzația de rece” anunță pagina meteo.

MARȚI procesul de răcire continuă, astfel încât maximele în timpul zilei de abia vor reuşi să treacă de 0°C, spre doar 1°C, doar la podiş.

De altfel o atenționare meteo de COD GALBEN transmisă de Instituția Prefectului  anunță vânt puternic și rafale ce pot depăși 90 km/h în zona de munte de peste 1800 metri 

Meteo NOrd se așteaptă ca marți seara şi pe parcursul nopții de marți spre miercuri să fie  viscol intens cu viteze ale vântului, la rafală, de peste 90 – 100 km/h  în toate zonele de munte. ” În toate drumurile de altitudine, Pasul Tihuța, zona înaltă de peste 1000 m alt, Dealul Ştefăniței ( zona de vârf ), Pasul Strâmba ( zona de vârf ), vântul va sufla cu viteze de 65 – 80 km/h, va ninge moderat iar zăpada va fi puternic spulberată şi troienită! Stratul de zăpadă va depăşi 20 cm iar în zonele adăpostite, 30 – 40 cm.” precizează sursa citată.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu