Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O profesoară din Beclean, printre cei 20 de profesori din țară care au primit de 1 Decembrie ordinul ”Meritul în învățământ” cu grad de cavaler de la președinte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Printre cei douăzeci de profesori recompensați astăzi, de Ziua Națională a României cu distincția ”Ordinul Meritul pentru Învățământ cu grad de cavaler” acordată de președintele României, Klaus Iohannis se numără și o profesoară din Bistrița-Năsăud,  Emeșe Marika Câmpean.

Profesoara de la Colegiul Național ”Petru Rareș” a primit astăzi distincția din mâna președintelui Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii în care au fost decernate ordine de merit pentru profesorii dar si cadrele medicale care au avut o contribuție deosebită în pandemie. În cazul profesorilor au contat realizarile în materie de învătamânt online si dezvoltarea unor continuturi pentru e-learning.

Ordinul pentru acordarea distincțiilor a apărut în Monitorul Oficial în 25 noiembrie.

Emeșe Marika Câmpean este profesoară de limba si literatura română de 18 ani, a terminat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatie, specializarae Filologie la Cluj, predă la Colegiul Petru Rares din Beclean și a fost implicată în numeroase programe de predare online și de e-learning. Potrivit CV-ului sau este mentor în cadrul campaniei ”Back to school – eTwinnerii ajută etwinneri” și  ambasador eTwinning.

Imediat după ceremonia decernării distincțiilor, profesoara din Beclean a postat pe facebook fotografii de la ceremonie dar și un scurt mesaj în engleză în care spune că e onorată și recunoscătoare că este unul dintre cei 20 de profesori decorați de Președinția României: ”Honored and grateful to be one of the 20 teachers decorated by the Presidency of România”.

 

DECRET nr. 1.136 din 25 noiembrie 2021privind conferirea Ordinului Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

EMITENT
  • PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1129 din 26 noiembrie 2021

În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale art. 4 alin. (1) și alin. (2) lit. c), ale art. 7 lit. A din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 220/2004 privind Ordinul Meritul pentru Învățământ și Medalia Meritul pentru Învățământ, cu modificările ulterioare, cu prilejul Zilei Naționale a României, în semn de apreciere pentru activitatea didactică, inclusiv în context pandemic, remarcând eforturile depuse pentru creșterea calității, echității și participării la procesul educațional, dar și pentru dezvoltarea competențelor digitale sau civice în comunitatea educațională,

Președintele României d e c r e t e a z ă:

ARTICOL UNIC

Se conferă Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler: 1. doamnei Bechi Niculina-Ancuța, Școala Gimnazială Ormeniș, județul Brașov; 2. părintelui Berceanu George Lili, Școala Gimnazială Conțești, județul Teleorman;3. doamnei Bolovan Cici-Mihaela, Inspectoratul Școlar Județean Brăila; 4. domnului Buluc Gheorghe, Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București; 5. doamnei Buta Carmen-Liliana, Școala Gimnazială „Matei Basarab“, din Turnu Roșu, județul Sibiu;6. domnului Călin Răzvan-Ionuț, Școala Gimnazială „Dumitru I. Ionescu“ Calvini, județul Buzău;7. domnului Ciupală Cătălin Mihai, Colegiul Național „Andrei Șaguna“ din Brașov;

8. doamnei Cîmpean Marika Emese, Colegiul Național „Petru Rareș“ din Beclean, județul Bistrița-Năsăud;9. domnului Cordovan Ionel, Inspectoratul Școlar Județean Bihor;10. doamnei Gheorghiu Maria, Asociația OvidiuRo, București;11. doamnei Kovacs Maria, Fundația Noi Orizonturi, Lupeni – birou Cluj-Napoca;12. doamnei Marin Roxana, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc“ din București;13. doamnei Olmazu Angelica, Școala Gimnazială nr. 1 Gălbinași, județul Călărași;14. doamnei Nedelcu Anca, Universitatea din București;15. domnului Sandu Ion, Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului“ din Slobozia, județul Ialomița;16. doamnei Scripcariu Petronia, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani;17. doamnei Silea Anda-Laura, Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu“ din Victoria, județul Brașov;18. doamnei Simin-Tituleac Florentina, Școala Gimnazială nr. 5, Săcele, județul Brașov;19. doamnei Tanc Mirela Gabriela, Școala Gimnazială „Oltea Doamna“ din Oradea;20. doamnei Vakulovski Carmina-Daniela, Liceul „Andrei Mureșanu“ din Brașov.
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS-WERNER IOHANNIS

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu