Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În comuna Petru Rareș se derulează 75% din contractul de construire rețele de apă și canalizare de 9,2 milioane de euro. Ce spune primarul Ionel Ropan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comuna Petru Rareș este principalul beneficiar al unui contract de construire rețele de  apă și canalizare în județul Bistrița-Năsăud de aproape 9,2 milioane de euro, semnat astăzi, în cadrul Masterplanului Apă-Canal etapa a 2-a, derulat cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Potrivit primarului Ionel Ropan cam 75 % din viitoarea investiție se derulează pe teritoriul comunei pe  care o conduce. E vorba de un proiect de construire a încă 11,2 km de conducte de apă în continuarea celor existente, de 355 de cămine de branșamente pe rețeaua de distribuție extinsă, de 25 de kilometri de canalizare, cu 969 de cămine de racord pe rețeaua de canalizare extinsă, 618 de cămine de vizitare pe rețeaua de canalizare extinsă, de construirea a 8 noi stații de pompare a apei uzate,  o nouă stație de pompare a apei uzate. 

Primarul Ionel Ropan, fost om de afaceri de succes înaintea preluării mandatului spune că e de bun augur faptul că licitația a fost câștigată de firme autohtone (nn. e vorba de o asociere de firme formate din Mis Grup, Dianova și alte firme mai mici) pentru că gradul de responsabilizare si disponibilitatea e cu totul alta atunci când companiile care lucrează sunt locale, iar ”banii rămân în județ”.

Lucrarea de aducțiune apa-canal ar trebui finalizată până la finalul anului 2023, când este deadline-ul lucrarilor din actualul exercițiu financiar al UE,  însă este luată în calcul  acordarea  unei derogări pentru câteva luni în plus din cauza condițiilor date de pandemie: ”oricum se va analiza pentru fiecare lucrarea în parte” a mai spus primarul Ionel Ropan.

Lucrarea a cărui contract a fost semnat astăzi la sediul Aquabis include lucrări de aducțiune apă în comunele Braniștea, Ciceu Mihăiești și Petru Rareș, și de canalizare în Uriu și Petru Rareș

foto arhiva

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu