Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Risc major de Omicron la două cazuri din Maramureș. Cei doi au fost în avionul repatriat din Africa de Sud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două din cele trei persoane depistate pozitiv la testarea COVID după ce au fost repatriate din Africa de Sud cu o cursă specială Tarom au risc înalt de a avea Omicron.

Cei trei sunt asimptomatici și au avut rezultat pozitiv la  a doua testare, cea cu RT-PCR, după ce  au avut test negativ la testarea rapidă. Probele celor trei au fost transmise pentru secvențiere la Institutul Matei Balș, însă desi rezultatele nu sunt încă finalizate potrivit Ministerului Sănătății exista o suspiciune înaltă la două dintre cazuri să fie vorba de noua tulpină OMICRON.  Informatia a fost confirmată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila care a spus ca primele secvențieri arată în aceste cazuri mai multe mutații. ”Probabilitatea e mare (nn sa fie vorba de Omicron)  Discutam de o tulpina care a aparut în multe tari din Europa. Din fericire sunt asimptomatici, sunt monitorizati pe parcursul urmatoarelor 14 zile” a mai spus Alexandru Rafila .

Dintre cei trei, unul, un sportiv din Baia Mare este spitalizat pentru a putea fi urmărit mai bine, deși este a-simptomatic .

Share.

About Author

Lasă un comentariu