Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un centru dedicat persoanelor cu dizabilități, amenajat de voluntari și de o asociere de ONG-uri a fost deschis în centrul Bistriței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Lumea Invizibilă” este numele deloc întâmplător ales pentru un centru cu totul special deschis în Bistrița la sfârșitul săptămânii : un spațiu comunitar, pentru terapie, dar și conferințe sau timp liber, dedicat  persoanelor cu dizabilități.

Centrul Lumea Invizibilă, amenajat pe strada Liviu Rebreanu 59, într-o clădire din curtea Agenției judetene de plăți a fost înființat de asociația Anisia, în parteneriat cu alte două ong-uri, Asociația de Scleroza Multipla Bistrița și Asociația OM, cu sprijinul unei comunități de voluntari.
În cadrul centrului persoanele cu dizabilități pot beneficia, potrivit organizatorilor centrului  de consiliere psihologică, de activități de promovare a unui stil de viață sănătos, de o sală de sport și de masaj, de activități de promovare a incluziunii sociale. ” Aici o să găsiți o sala de sport, masaj, sală de conferințe și terapie, o baie adaptată pentru cei cu dizabilități, un loc minunat pentru comunitate” au scris pe pagina de facebook cei de la Asociația Anisia, chiar în ziua inaugurării, 3 decembrie, deloc întâmplător ziua mondială a persoanelor cu dizabilități.
La inaugurare au participat oficialități locale si judetene: prefectul Stelian Dolha, Primarul Bistriței, Ioan Turc, viceprimarul Călin Stan, care a  participat ca voluntar la amenajarea centrului, alături de membrii asociației, la fel și fostul subprefect, Lorand Toth, vicepresedintele Consiliului Judetean, Camelia Tabără.
Share.

About Author

Lasă un comentariu