Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scandalul apei: Cerere de referendum pentru demiterea primarului din Telciu și a Consiliului Local, a fost depusă astăzi la Prefectură. ”Un cadou de la Moșul” a spus într-un live unul din petiționari

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patru locuitori din Telciu au depus astăzi la sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud o cerere de demitere a primarului din Telciu, Sever Mureșan (ALDE) și a Consiliului Local al comunei, însoțit de tabele de semnături.

Potrivit declarațiilor făcute pentru Timponline la intrarea în sediul Instituției Prefectului de unul dintre cei patru petiționari, Nelu Pop, semnăturile pentru demitere, adunate pentru a fi depuse în susținerea demersului lor ar cuprinde mai bine de un sfert din acordurile scrise ale locuitorilor, cum cere legea pentru inițierea unui referendum local. Cei patru solicita declanșarea referendumului pentru demitere nu numai pentru modul în care a fost gestionată situația în scandalul cu Aquabis,  pe care Consiliul Local l-a tranșat votând ieșirea din  ADI Apă Canal, așa cum și-au dorit ei și o parte din locuitorii comunei, dar au mai introdus și alte motive. Printre acestea modul în care s-a făcut cadastrarea dar și gestionarea pădurilor de Ocolul Silvic privat aflat în subordinea Consiliului Local și care a făcut obiectul unei ample descinderi cu mascați, luna trecută.

Unul dintre petiționarii din Telciu, Nicolae Botârlă a făcut și un scurt video live la intrarea în Instituția Prefectului, în care a ținut să spună că depunerea cererilor de demitere a primarului si Consiliului Local e ”un cadou” de Moș Nicolae pentru aleșii din comună.

Potrivit Instituției Prefectului cererile si tabelurile de semnături vor fi supuse unor verificări de legalitate. Contactat de Bistrița Express, prefectul Stelian Dolha a spus că semnăturile de pe tabelele  vor fi verificate cu atenție, în condițiile în care într-o altă situație ( e vorba de referendumul pentru demiterea primarului din Sangeorz Bai) în urmă cu ani de zile Instituția Prefectului a înregistrat un precedent  periculos când o  instanță a admis că o parte din semnături erau false: ” I-am delegat secretarul general al Prefecturii (nn Eugen Curteanu) sarcina de a face verificările” a spus prefectul pentru Bistrita Express.

Despre scandalul apei de la Telciu Bistrita Express a scris aici:

Scandalul apei din Telciu: oamenii le cer consilierilor în curtea Primăriei să voteze ieșirea din ADI și să-și dea demisiile.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu