Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată marea relaxare de Sărbători: masca obligatorie doar în spații aglomerate, nu sunt restrictii de oră în noaptea de Revelion

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raed Arafat a anunțat noile măsuri ale relaxării de Sărbători, decise în această seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: de Revelion se organizează petreceri în aer liber fără număr maxim de participanți, dar cu mască și respectarea măsurilor de protecție. În schimb, în restaurante e liber toată noaptea la petreceri, doar în noaptea de Crăciun și de Revelion, cu 50% capacitate de ocupare si fără mască. În schimb petrecerile private de gen nunti, botezuri și alte petreceri  rămân în continuare nepermise. Restaurantele, cu excepția celor două nopți de Crăciun și Revelion vor fi deschise până la ora 22,00.

Și restricțiile de circulație pe timp de noapte se vor suspenda, potrivit noii hotărâri.

Programul magazinelor alimentare  se întinde până la ora  23,00, de la 21,00 cât era până acum, iar la magazinele neesențiale gen mall  vor putea intra si persoanele cu teste negative PCR sau antigen, nu doar cei vaccinați sau trecuți prin boală, însă centrele comerciale sub 200 de metri pătrați nu vor solicita certificate la intrare.

Nici pe stradă nu se mai poarta mască, potrivit reglementarilor, cu excepția zonelor aglomerate: stații de autobuz, cozi, aglomerații urbane. Noile reglementări ale CNSU vor fi supuse votului în ședința de Guvern de mâine. Masca rămâne valabilă  în interior.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu