Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Firmele și ONG-urile scapă de obligativitatea depunerii anuale a declaratiei beneficiarului real, pentrucare se faceau cozi interminabile la ORC. Deputatul Diana Morar a inițiat o modificare legislativă care a trecut de Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Renunțarea la obligativitatea depunerii anuale de catre ONG-uri si firme a declarațiilor  privind beneficiarul real face obiectul unei propuneri legislative votate astăzi de Camera Deputatilor si va merge la promulgare la presedinte.

Legea, care face parte dintr-un pachet mai larg de inițiative pro-debirocratizare ,a fost inițiată de deputatul bistrițean Diana Morar si a primit sprijinul majorității partidelor politice. De altfel deputatul bistrițean a susținut în plen proiectul de lege: ” Am susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege pe care l-am depus pentru modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Inițiativa legislativă a fost votată în unanimitate și merge la președinte pentru promulgare.” a scris Diana Morar pe facebook. 

Proiect legislativ de modificare a Legii nr. 129/2019, a amendat practic o lege care a pus pe drumuri in acest an administratorii de firme dar si pe ceiai ONG-urilor  care au trebuit sa se asigure personal ca formularele completate corecta ajung la Oficiul Registrului Comertului , în fața sediilor carora s-au format cozi. După promulgare persoanele juridice din România – firme, ONG-uri – urmează să depună declarația de beneficiar real doar la constituire  sau la modificarea actelor constitutive.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu