Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un tronson modernizat de 6,5 kilometri între Colibița și Mița a fost recepționat astăzi. Lucrarea, considerată drept foarte complexă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O nouă porțiune de 6,5 kilometri din Drumul Județean 172 D , reabilitată cu bani europeni prin POR a fost recepționată astăzi în prezența conducerii Consiliului Județean, al primarilor din zonă și al constructorilor. Este vorba de tronsonul  Colibița- Mița, reabilitat cu o investiție de aproape 12 milioane de euro.

Lucrările, extrem de complexe au inclus și trei viaducturi, dar și lucrări la 35 de drumuri laterale tronsonului principal : structură rutieră cu îmbrăcăminte asfaltică, fundație din balast, s-au executat casete de extindere a platformei drumului unde partea carosabilă era mai mică de 6 metri.  Lucrarea a inclus ziduri de sprijin, trotuar pavat pe 1380 mp și un pod nou cu lungimea de 18,8m.

                         

Constructorii s-au văzut obligați în zonele cu infiltrații de apă la adâncimi mari (5-9 m) sa facă drenuri de adâncime mare ”executate cu piloți secanți din material granular mărunt”. De asemenea, în vederea descărcării apelor precum asigurarea continuității scurgerii acestora, s-au realizat lucrări de reparații la podețele existente și podețe noi tubulare și podețe noi din elemente prefabricate, informează Consiliul Judetean, beneficiarul lucrării. Pentru zonele cu alunecări de teren dificil de consolidat, constructorii au realizat 3 poduri (viaducte). Un viaduct are 65,40m, un altul 74,10m și cel mai lung are 138,80m.

Drumul a fost prevăzut și cu parapete de siguranță pe 6.4 km. .

Constructorul tronsonului este o asocierea formată din SC DIMEX 2000 COMPANY SRL SC ELECTRO-URSA SERVCOM SRL  și SC EXPLAN pentru serviciile de proiectare. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Totul este foarte bine si perfect, DAR LIPSESC LOCURILE DE PARCARE PTR TURISTII CARE ACCESEAZA IN ZONA si de mule ori, parcand toata lumea-n carosabil, blocheaza efectiv circulatia . . .

Lasă un comentariu