Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele executiv al PSD, Nicolae Moldovan: ”Această alianță e obligată să se înțeleagă pe termen lung. Nu există alte variante”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan este convins că alianța PSD-ului cu PNL va funcționa pe termen lung, în pofida frământărilor de acum și a trecutului recent, tensionat, pentru că susține acesta, nu există altă soluție.

El spune că istoria politica românească arată că niciunul din partidele principale nu poate ajunge la un scor suficient de mare, astfel  încât să facă majorități viabile, că partidele mici au electorat volatil sau nu sunt suficient de mature ca să poată asigura majorități cu care să se poată guverna.

Condamnați să guverneze împreună ?

Invitat marți seara la Bistrița Express TV, primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, care este președinte executiv la filiala județeană a PSD a explicat de ce această alianță ar trebui sa continue o lungă perioadă și că odată depășite sincopele inițiale va funcționa: ” indiferent cine a decis această alianță(…) , nu era alta soluție. Nu avem cum sa schimbam votul democrat pe care-l avem în 2020. Indiferent cine  a propus aceasta alianță e clar, e imaginea clară a votului care fost dat la alegerile parlamentare. În ultimii ani s-a observat că în România nu mai exista partide mamut care sa formeze singur majorităti”.

Nicolae Moldovan crede și că declarațiile unora sau altora dintre  liderii  din cele două partide, făcute după incheierea coaliției s-ar adresa mai degrabă electoratului radicalizat  din ambele partide, pentru conservarea acestuia , într-o perioadă de tranziție, în condițiile în care nimeni nu era pregătit pentru o asemenea întorsătură a situației.

Sigur ca trebuie să se aseze si alianta aceasta, după ce se finalizează cu prefecturile, cu alte decizii, liderii locali si naționali trebuie să intre într-o cadență în care sa se reabiliteze situația. Trebuie să ofere un orizont de așteptare cu o speranță, că vor fi politici mai bune. Dacă vor fi soluții mai bune, dacă găsești niște echilibre, în care sa aduci politici publice…Avem doi ani în care va trebui ca cele două mari partide să demonstreze o strategie. Că ceva e schimbat în bine, că se întâmplă mai bine . Daca nu funcționează majoritatea asta, atipică, atunci inseamna ca nu mai functioneaza nimic in România” spune primarul din Beclean.

Întrebat de ce crede ca nu a funcționat majoritatea PNL-UDMR -USR, Moldovan a spus că responsabilă a fost imaturitatea politica a USR: ”USR a făcut cea mai mare gafa: eu nu am dreptul dacă am intrat la guvernare, să am iresponsabilitatea sa plec de la guvernare. Aici se vede iresponsabilitatea si imaturitatea USR. Trebuiau sa reziste in tranșee ” este de părere presedintele executiv al PSD BN. El crede că nici  AUR si nici USR nu vor creste suficient de tare, încât sa se poata face majoritati, iar ca restul partidelor: PMP, Pro Romania si Alde nu intra in Parlament, sau dacă intră, cum e cazul PMP o vor face cu un scor mic.

Urmăriți analiza făcută de primarul Nicolae Moldovan, unul dintre cei mai vechi primari, dar si coordonator al mai multor campanii electorale, în emisiunea de la Bistrita Express TV:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu