Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Greu de gestionat: în ultimele trei zile sute de bistrițeni, întorși din străinătate au fost trimiși în carantină. DSP face față cu greu reacțiilor acestora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În doar în câteva zile circa 700 de persoane au fost trimise în carantină în județul Bistrița-Năsăud cu decizii emise de  autoritățile de sanatate publică din filtrele aflate în vămi.  În cea mai mare parte este vorba de persoane nevaccinate, bistrițeni reîntorși din străinătate pentru sărbătorile de iarnă.

Numai în fluxul de vineri și sâmbătă au primit decizii de carantinare 390 de persoane, carora li s-au mai adaugat, duminică  286 de persoane, toți reveniți acasa sau la rude în Bistrița-Năsăud, a explicat pentru Bistrita Express, directorul DSP Anca Andrițoiu.  Pe cea mai mare parte dintre ei decizia de carantinare i-a nemulțumit  profund și reacțiile sunt pe măsură: ” nu e zi în care să nu fim jigniți sau înjurați telefonic de câteva ori pe zi de cei revoltați că au decizii de carantinare. Vă dați seama cum e cu colegii din DSP-urile care lucreaza la graniță”  spune directorul DSP

Regulile de intrare s-au schimbat recent: cei care vin în țară  cu certificat de vaccinare sau trecere prin boala din spațiul european nu stau în carantină, daca vin fara certificat dar au test negativ stau 10 zile. În schimb daca vin din spațiul extra comunitar, indiferent că sunt vaccinați trebuie sa vină cu test. Dacă vin cu test negativ  stau 10 zile în carantină, dacă nu, stau 14 zile.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Da cine i-a oprit sa se vaccineze, gratis… pe banii statului acolo unde au muncit si au dus plusvaloare alora ? Daca erau vaccinati la zi… nu erau nevoiti sa suporte aceasta regula sociala .

Lasă un comentariu