Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a votat astăzi un acord cu CNAIR și două Consilii Județene pentru drumul expres Bistrița-Cluj. Vot în aceeași zi la Bistrița și la Cluj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița e cu un pas mai aproape astăzi de drumul expres Bistrița-Cluj, cel puțin la nivel formal. Un acord de parteneriat încheiat între Compania Națională de Drumuri si Autostrăzi (CNAIR), Municipiul Bistrița, Consiliul Județean Cluj și Cpnsiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost validat astăzi de consilieri atât în plenul Consiliul Local Bistrița cât și în cel al Consiliului Județean Cluj.

Primarul Bistriței  Ioan Turc le-a explicat consilierilor locali înainte de a le cere votul pe acord că este un document gândit  pe modelul celui incheiat de municipalitate cu CNAIR pentru soseaua ocolitoare a Bistriței : ”După acest acord  urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și după realizarea acestuia Primaria Bistrita, Consiliul Județean Cluj și Consiliul Județean BN isi vor reuni eforturile pentru acest drum, în condițiile în care centura Bistriței e parte componentă  a sectorului de drum rapid Cluj -Bistrita ” a spus primarul Bistriței, care a menționat și că va fi nevoie și de încheierea unor acorduri de colaborare între municipalitate și comunele Budacu de Jos, Cetate si Livezile pentru acest obiectiv de infrastructură.

Potrivit acordului, cele patru autorități urmează să colaboreze pentru ”susţinerea procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj – Dej și Dej – Bistrița”. Parteneriatul presupune și identificarea rapidă și rezolvarea constrângerilor de ordin juridic și administrativ care pot apărea  posibilitatea emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare. Proiectanţii lucrării  vor primi un acces mult mai facil la datele și informațiile deținute de instituțiile publice locale din aria de implementare a proiectului, semai specifica în documentul de parteneriat

Conform C.N.A.I.R., într-o primă fază va fi realizată etapa de proiectare, constând în întocmirea studiului de fezabilitate, urmând ca, în cea de-a două etapă să fie implementat efectiv drumul expres, cu sprijinul celor două consilii județene partenere și al Primăriei Bistrița, urmând ca un alt acord de parteneriat semnat ulterior între aceeași parteneri să faciliteze finanțarea prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu