Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mașini furate din Marea Britanie și Germania găsite parcate în Bistrița-Năsăud. Rulau prin țară de mai bine de un an

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două mașini de 18 000 și 15000 de euro furate în urma cu mai bine de un an în Marea Britanie, respectiv în Germania  au fost găsite în județul Bistrița-Năsăud săptămâna aceasta la interval de câteva zile una de cealaltă.

Luni un tânăr de 26 de ani din Sângeorz Bai s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire după ce polițiștii l-au descoperit conducând o mașină reclamata ca fiind  furată din Regatul Unit încă din noiembrie 2020. Mașina estimată la 18000 de euro a fost confiscată iar așa zisul proprietar român, suspectat că știa de proveniența acesteia a pierdut si mașina și are și dosar penal.

”Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea stabilirii, în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie, a modului în care autovehiculul a ajuns pe teritoriul României, documentării faptei și stabilirii vinovăţiei persoanelor implicate” a informat astăzi Inspectoratul Județean de Poliție.

Masină de 15000 euro a fost furata de 4 ani

În urmă cu patru zile polițiștii au mai găsit o mașină furată încă din 2017, de data asta din Germania. Mașina aflată  în proprietatea unui bistrițean de 40 de ani  a fost confiscata iar proprietarul s-a tezut și cu dosar penal pentru tăinuire, ”La data de 16.12.2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 40 de ani care locuiește în Bistrița și care deținea un autoturism, reclamat ca sustras din Germania, din luna noiembrie 2017. Autoturismul în cauză, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, a fost indisponibilizat de polițiști”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea stabilirii, în cooperare cu autoritățile judiciare din Germania, a modului în care autovehiculul a ajuns pe teritoriul României, documentării faptei și stabilirii vinovăţiei persoanelor implicate, a mai comunicat politia.

Share.

About Author

Lasă un comentariu