Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protest violent la Parlament, mașini vandalizate în curtea Senatului: parlamentarii nu au mai putut intra sau ieși. După ora 13,00 protestatarii au plecat către Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii au fost blocați în Palatului Parlamentului marți dimineața, după un protest AUR împotriva certificatului verde, cu circa 1500-2000 de oameni, care a escaladat. 

Un grup de protestatari violenți a reușit sa pătrundă în curtea Parlamentului si a încercat sa forțeze ușile de acces, moment în  care acestea au fost baricadate de SPP informează Digi 24. Potrivit aceleiasi surse mai multe mașini aflate în curtea Senatului au fost vandalizate, fiind stropite cu vopsea, printre acestea numărându-se doua mașini ale ambasadei SUA, respectiv ale Japoniei, dar și autoturisme ale parlamentarilor.

Și în interior, la Camera Deputaților  a fost circ, alimentat de parlamentarii AUR. George Simion, deputatul AUR a mers cu portavoce în plen si a vocifera incontinuu cerând ca pe ordinea de zi sa fie adus intempestiv proiectul legii certificatului verde pentru a fi respins imediat. El a făcut și live-uri din Parlament dar și din curtea interioara pretinzând ca parlamentarii se ascund si nu vor sa le permită protestatarilor sa stea de vorba cu ei.

Pentru două ore nimeni nu a putut intra sau ieși din Parlament. Parlamentarii lucrează la proiectul de buget care ar fi trebuit avizat de urgenta in comisii si trecut prin plen până joi.

UPDATE: În jurul orelor 13,00 George Simion  a anunțat că protestul se va muta în fața Guvernului si zilele următoare în fața partidelor de la guvernare

Ce spun parlamentari bistrițeni aflați în interiorul Parlamentului

Contactat telefonic în jurul orelor 12,30 senatorul bistrițean Ioan Deneș a spus că nimeni nu poate ieși din Parlament, că situația este tensionata iar parlamentarii care n-au reușit sa ajungă încă la comisii n-au mai putut intra: ” a escaladat situația, sunt colegi care nu au ajuns inca, au avut comisii mai tarziu si n-au mai putut intra, noi cei care am fost de dimineata suntem înăuntru.  un coleg de grup, de la PSD ne-a spus că are  mașina vandalizată. Protestarii sunt la intrarea principala de la Senat, nu știm cum va evolua situația” spune Ioan Deneș.

Deputatul PNL Diana Morar a fost unul dintre ultimii parlamentari care a reusit sa intre înainte de blocarea porților: ” eu am reușit sa intru la limită, pe la Senat, chiar înainte de vandalizarea mașinilor ambasadorilor. Si în plen, tensiunea a fost foarte mare”.

Jandarmeria, care a suplimentat numărul forțelor de ordine la Parlament a anunțat că vor fi identificați toți cei care s-au manifestat cu violență și că vor fi luate măsuri împotriva lor. Pe de altă parte  purtatorul de cuvânt al Guvernului a declarat că premierul a cerut ministrului Afacerilor Interne sa ia măsuri pentru descurajarae oricărui tip de violență:

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Sursa foto: G4 Media

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Legi de rahat cat priveste paza bunurilor si obiectivelor de importatza deosebita !
    Ar trebui toate obiectivele de importantza deosebita , puse sub regim militar si cand cineva forteaza intrarile, perimetrul, utilitatile obiectivului pazit, ori patrunde fara drept si prin fortza… SA SE FACA UZ DE ARMA IMPOTRIVA ATACATORILOR , FARA NICI O CONCESIE . Va garantez io ca n-ar fi impuscati mai mult de 2-3…10 … si toti dracii i-ar fi luat pe derbedei, ptr ca asta au fost la urma urmei , prin comportarea lor niste derbedei .
    Acest UMANISM de prost gust si de solidaritate cu ” protestatarii ” , NE FAC DE TOT rahatul IN FATA LUMII, PRECUM S-AU FACUT SI AMERICANII CAND DERBEDEII AU PATRUNS PUHOI PESTE Casa Alba …
    Cum ma sa fortzezi si sa rupi portile… sa ” spargi ” dispozitivul jandarmilor ( sau a cui face paza si securitate acolo… egal ) … sa patrunzi si sa comiti tot felul de faradelegi intr-un asemenea obiectiv national de importantza deosebita ?! TEORIA CA SI CASA POPORULUI … ca toate celelalte utilitati publice este a nastra a tuturor SI ORICE TEMBEL, ORICE CIURLI-BURLI… ORICE ” NEAM PROST ” INTRA BULUC PESTE PARLAMENTARI, DERANJEAZA SEDINTELE… STRICA, SPARGE ORICE, ORICUM, ORICAND… si nimeni nu ia nici o masura … ???!
    STAU SI MA INTREB DACA NOI ROMANII CHIAR SUTEM NORMALI LA CAP SAU BA … PACAT CA DUPA ACEASTA ” LOVITURA DE STAT ” DIN 1989… AM AJUNS CU ” DEMOCRATIA ” PARDON … nivell nostru de educate… atat de JOS… fara de cuvinte !!! Pentru ce s-a murit la Revolutie (?) pentru o Romanie a derbedeilor si al unor elemente faradelege … , anarhie, insubordonare si negare a tot ceea ce exista pozitiv in tzara asta ??? Deja-mi pare rau dupa fostul regim Comunist a lui Ceausescu … si nu numai mie… !!!
    Sunt curios daca si in China … sau Rusia … s-ar fi intamplat asa ceva … si fortele de ordine si securitate le-ar fi facut ” doda…doda … si tai…tai … ” ! In acele fost 10 august… ” de ce jandarmii au intervenit in fortza ( desi s-a vazut la TV ce au facut derbedeii … ) , iar acuma… ” de ce n-au intervenit in fortza “… ASTA DOVEDESTE SLBA ORGANIZARE , COMANDA SI EXECUTIE A INTREGULUI SISTEM PAZA , DE ORDINE SI SECURITATE LUBLICA , dupa niste legi prost gandite si facute !

Lasă un comentariu