Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a întâmplat din nou la un an distanță: incendiu la o casa nelocuită din Bistrița provocat de locatari clandestini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O casă cu etaj din Bistrița, nelocuită, a fost în aceasta seară, din nou, scena unui incendiu provocat se pare de locatarii clandestini. 

Echipajele de  pompieri au fost mobilizate luni seara la un incendiu semnalat la aceeași casă, din strada Stefan cel Mare, unde, în urmă cu exact un an o patrulă de jandarmi a salvat viața celor care ocupaseră clandestin clădirea, locatari ai blocurilor sociale din Viișoara. Era vorba de mai mulți adulți și patru copii, între care unul nou născut. Toți  adormiseră în casă, fără să realizeze că focul improvizat scăpase de sub control spre dimineață. Jandarmii  i-au salvat atunci pe locatarii clandestini,  datorită prezenței de spirit, însă casa, aflată în proprietatea unei persoane mutate în străinătate, a fost serios avariată.

În pofida stării de degradare post-incendiu, casa din strada Stefan cel Mare a continuat să fie folosită ca adăpost de tot felul de indivizi.  În 3 ianuarie, în momentul în care au fost solicitați să intervină la adresa bine-cunoscută, pompierii s-au dus cu mai multe autospeciale, pregătiți de ce-i mai rău, însă intervenția promptă a limitat extinderea: ”Prin intervenția promptă a pompierilor, incendiul a fost lichidat in limitele găsite, fără a se extinde la celelalte încăperi, respectiv la întreaga casa de locuit și împrejurimi…. la locul solicitării s-au găsit mai multe elemente de mobilier și materiale ce se pot aprinde ușor (inclusiv deșeuri) cuprinse de flăcări, într-o încăpere (pe o suprafață de cca. 10 mp). Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea unei surse de aprindere ( flacără deschisă) de către persoanele care se aflau în casa la momentul izbucnirii incendiului.”

Incendiul de astăzi este al treilea la care intervin pompierii în ultimii ani în aceeași locație. Vecinii sunt exasperați de ceea ce se întâmplă cu imobilul cu pricina, care este nu doar un focar de infecție si sursa periodica de incendii, dar și un pericol pentru cei care trec prin zona, din cauza stării avansate de degradare si a desprinderii elementelor de zidarie iar sesizările făcute autorităților locale au rămas fără efect.

 

Foto: facebook Tina Țucui

Share.

About Author

Lasă un comentariu