Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Județul Bistrița-Năsăud pe locul 4 la numărul de fermieri autorizați pentru plata finală a subvențiilor pe 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu aproape 28  de mii de fermieri care urmează să-și încaseze într-un termen scurt subvențiile APIA  pentru 2021, județul Bistrița-Nasaud a ajuns pe locul al 5-lea la numărul fermierilor autorizați pentru plată la sfârsitul anului trecut.

Este devansat doar de Suceava cu 40 000 de fermieri autorizați la plată,  Maramureș, Dolj și Bihor cu puțin peste 30 de mii de fermieri, potrivit unei statistici realizate de Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură în ultimele zile ale anului trecut.   De altfel cu un total de 93 % autorizați la plată din totalul celor  care au depus cereri pentru subvenție, APIA BN a reușit să recupereze în două luni  situația de la plata avansurilor la subvenții când era pe ultimul loc din țară. Acum județul, care înregistrează un număr mare de cereri de plată, dar are și  cei mai mulți fermieri supuși controalelor a reușit să ajungă la media națională, în privința autorizarilor la plată.

În județ vor intra subvenții de peste 26,1 milioane de euro 

Din 30 013 fermieri din BN care au făcut cereri doar 78 nu sunt eligibili pentru plata finală pe 2021 iar dintre cei rămași pe liste 2100 așteaptă încă autorizarea la plată. În total cei peste 29 de mii de fermieri vor împărți peste 26,1 milioane de euro, locul 11 într-un top neoficial al județelor, ca valoare a sumelor care urmează să fie încasate .

Citeste si cum era situația la începutul lunii decembrie

Au început plățile pentru tranșa a 2-a a subvențiilor APIA. La avansuri Bistrița-Năsăud a rămas pe ultimul loc, dar cu 90%

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu