Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Presupusul autor al incendiului din Șieuț, fiul familiei afectate, reținut de judecători pentru 30 de zile. În 2020 a stat mai mult în arest la domiciliu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O familie de fermierii din Lunca, comuna Șieuț s-a văzut azi noapte cu o parte din agoniseala făcută scrum după un incendiu care le-a pustiit anexele gospodaresti, grajdul, lemnăriile, bucătăria de vară și era cât pe ce sa-i lase fără acoperiș deasupra capului. Cel care-a dat foc pare să fie chiar unul dintre copii, un tânăr zbuciumat, de 23 de ani, cu probleme serioase de autocontrol și cu o condamnare penală  la activ.

Tânărul Andrei O. a fost reținut în această dimineață de polițiști pentru 24 de ore, iar judecatorii de drepturi și libertăți ai Judecătoriei Bistrița l-au trimis după gratii fără ezitare, la cererea procurorului de caz.  De altfel chiar  istoricul infracțional al tânărului i-a fost complet nefavorabil. Potrivit informațiilor găsite de Bistrița Express pe portalul instanțelor tânărul a stat de la începutul verii anului 2020 și până în octombrie în arest la domiciliu, chiar în gospodaria căreia i-a dat foc aseară.

Are condamnare din octombrie 2020 și era în perioada de supraveghere

Problemele cu legea ale tânărului au început în ziua de Craciun a anului  2018 atunci când a fost prins prima dată conducând sub influența alcoolului. Ulterior, în iunie 2020 a fost oprit din nou de polițiști în trafic: era băut și nu deținea permis de conducere.

A fost pe rând, reținut, apoi trimis în arest la domiciliu, si în cele din urmă condamnat în octombrie 2020 la 2 ani de închisoare. N-a executat însă nicio zi de închisoare pentru că judecatorii i-au fixat un termen de supraveghere de 2 ani și șase luni timp, în care trebuia sa se prezinte periodic la ofițerul de probațiune și să facă muncă în folosul comunității la Primăria din Șieuț. Indulgența judecatorilor și mai ales prevederile elastice ale Noului Codului Penal nu l-au liniștit însă. Acum, după ce a încălcat perioada de supraveghere, pedepsei pe care o va primi la finalul procesului, dacă va fi găsit vinovat, i se va adauga si pedeapsa anterioară de 2 ani si jumătate.

Vezi ce au decis judecatorii în 2020 în privința lui: Condamnare octombrie 2020

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu