Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatului Sighiartau îi cade rău numirea ”unui PSD-ist” într-o funcție din guvernul PSD-PNL-UDMR. Zice că e o imensă eroare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul PNL de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău a ținut să-și arate supărarea pentru numirea ”unui PSD-ist” într-o funcție din Guvernul alianței PSD-PNL-UDMR și a scris  pe facebook că va cere în BEX-ul PNL remedierea ”erorii politice”. Pe Sighiartău l-a supărat tocmai numirea de la Departamentul  pentru Românii de Pretutindeni, o funcție cu rang de secretar de stat, fără prea mare vizibilitate sau atribuții executive, considerata însă simbolică de parlamentarul bistrițean.
Fostul secretar general  al PNL, devenit după Congresul PNL  vicepreședinte pentru politică externă susține că este nepotrivită numirea unui membru PSD tocmai la Departamentul pentru românii de pretutindeni, așa că promite că  se va lupta la proxima ședință a conducerii  partidului  să-l revoce pe PSD-istul cu decizie de numire, semnată deja de premierul Ciucă și apărută în Monitorul Oficial.
Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie a PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. ” spune Sighiartău care a adăugat si ca va cere la următoarea ședință de birou executiv, remedierea ”acestei imense erori”.
Robert Sighiartău nu avut însă nicio reacție pe facebook până acum împotriva alianței cu PSD sau a altor numiri ori negocieri din noua coaliție. De altfel, cu excepția mesajelor de sărbători, Anul nou  sau  dedicate Zilei naționale, ori a unor deplasări externe, Sighiartau nu a avut alte reacții pe rețelele de socializare în ultimele luni, după ce a fost foarte activ în susținerea lui Florin Câțu, înainte de Congresul PNL. 
Robert Sighiartău a fost una dintre cele câteva variante vehiculate în PNL pentru Ministerul Digitalizării, funcție vacantă după demisia forțată a lui Florin Roman, , însă deocamdată liberalii  nu au făcut nominalizarea. 
Premierul Nicolae Ciuca a semnat  miercuri decizia de numire în funcția de secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretutindeni a lui  Gheorghe-Florin Cârciu, vicepresedinte al PSD Satu-Mare, fost membru PER. Potrivit G4 Media noul secretar de stat a absolvit studiile  universitare la 30 de ani după ce si-a luat Bacalaureatul.  
Share.

About Author

2 comentarii

  1. Motto:
    „Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving,
    Surâzători sub steaua mea sterilă.”
    (Ana Blandiana- Eclipsă)
    Nu-i decât un exemplu de prostie a crede că numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni afectează imaginea PNL. Care imagine!? Principalul vinovat pentru prăbuşirea PNL, este Klaus Iohannis care a actionat pentru distrugerea coaliţiei de centru-dreapta PNL-USR-UDMR, în care liberalii erau vioara întâi şi pentru aducere PSD la Putere. Noua coalitie PSD-PNL-UDMR este un fel de struto-cămilă controlată de social democrati care detin majoritatea parlamentară. Din păcate, programul de reforme este pus sub semnul întrebării ceea ce înseamnă distrugerea oricărei perspective de modernizare a României. Lipsa de perspective- acesta este motivul pentru care românii din Diaspora nu doresc să se reîntoarcă acasă.

Lasă un comentariu