Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul USR Lorant Sas despre modificarea criteriilor burselor de merit: ”nu au tăiat pensiile speciale, dar fac economii modificând criteriile”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR Lorant Sas a reacționat la scandalul modificarii cuantumului burselor elevilor care au atras reacțiile organizațiilor de elevi: ” Guvernul PSD-PNL nu a tăiat pensiile speciale, dar încearcă să facă economii prin modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit, media crescând de la 8.5 la 9.5.” a scris într-o postare pe facebook Lorant Sas.

El a scris și că ministerul Educației a luat decizia fără niciun fel de consultare. ”Practic, 730.000 de elevi au rămas fără burse prin această decizie a Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, publicată în Monitorul Oficial fără consultare” . Ș i nu e singura măsură controversată luată de ministrul de la Educație în mandatul său, remarca parlamentarul USR: ”Scurt bilanț de mandat pentru Sorin Cîmpeanu: cel mai mic procent din PIB pentru educație din ultimii ani, tăierea burselor școlare, încercarea de eliminare a olimpiadelor la română, engleză și istorie și eșecul răsunător al testelor rapide în școli – o licitație care a costat statul român peste 1 miliard de lei” a mai spus Lorant Sas.

Organizațiile elevilor: masacru al burselor

”Prin modificarea pragului de acordare, de la 8.50 la 9.50, „Ministerul Educației tocmai ce a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educație, printr-un masacru al burselor școlare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creșterii mediilor ca urmare a școlii online”, a transmis într-un comunicat de presă Consiliului național al Elevilor, în timp ce reprezentanții Asociaţiei Elevilor Constanţa, Asociaţiei Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţiei Vâlcene a Elevilor (AVE), Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) au transmis că : ”Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară. Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse”, au transmis aceștia.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu