Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La Ministerul Digitalizării ar putea ajunge tot un deputat liberal născut în Bistrița-Năsăud. Nu e vorba de Robert Sighiartău. Cîțu a făcut anunțul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Robert Sighiartău a pierdut orice șansă de a obține portofoliul de la Ministerul Inovării, Cercetării și Digitalizării, rămas vacant după demisia forțată a lui Florin Roman. Ceea ce se știa pe surse încă de joi și în partid de câteva zile, a fost confirmat vineri de președintele PNL Florin Cîțu. Acesta a spus într-o conferință de presă că partidul are doi candidați la nominalizare dintre care se va face alegerea: deputatul Sabin Sărmaș, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Digitalizare, președinte al comisiei de comunicații și Tehnologia Informației din Camera Deputaților și Iulian Popescu secretar de stat în ministerul Digitalizării. „Va fi o propunere în Partidul Național Liberal, am discutat și cu premierul Ciucă, va fi și el implicat în această decizie (…) Da, cele două nume sunt evidente, cred, pentru că unul este președintele comisiei IT în Camera Deputaților, celălalt este secretar de stat la Ministerul Digitalizării” a raspuns Cîțu unei întrebări.

Sabin Sărmaș, care a fost și primul presedinte al Agenției Naționale pentru Digitalizare, numit în funcție de Ludovic Orban este deputat PNL de Cluj, însă este originar din  Bistrița-Năsăud. Este născut în Năsăud, unde a absolvit Colegiul Național George Coșbuc, are 33 de ani si a absolvit Universitatea Tehnică Tehnică din Cluj Napoca, specializarea Electronică și Telecomunicații.

Deputatul Robert Sighiartau, fostul secretar general al PNL și unul dintre cei mai cunoscuți membri ai echipei lui Florin Câțu    a fost unul dintre candidații de serviciu pentru acest portofoliu, fiind creditat de presa centrală cu șanse atât înainte de a fi desemnat Roman, cât și după demisia acestuia. De altfel Robert Sighiartau a avut o răbufnire de nemulțumire, prima după alianța cu PSD, la adresa unei numiri făcute de premierul Ciucă, exact în ziua în are s-a aflat pe surse care sunt nominalizații partidului la Minsiterul Digitalizării.

Citește și: Deputatului Sighiartau îi cade rău numirea ”unui PSD-ist” într-o funcție din guvernul PSD-PNL-UDMR. Zice că e o imensă eroare

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Eventuala numire a lui Sabin Sărmaş in fruntea Ministerului Inovării, Cercetării și Digitalizării, rămas vacant după demisia forțată a lui Florin Roman, ar ecivalentă cu a pune omul potrivit la locul potrivit. In primul rand spre deosebire de Florin Roman care nu are nici o pregătire in domeniul IT, Sabin Sărmaş este licențiat în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. In plus, Sabin Sărmaş a fost primul presedinte al Autoritătii pentru Digitalizarea României, (ADR) o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului având rolul de a realiza și asigura implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării, functie pe care a detinut-o pană in ianuarie, 2021, cand Autorității pentru Digitalizarea României – care se afla în directa subordinea premierului – se transformă în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării si care la vremea respectiva a revenit USR-ului.

Lasă un comentariu