Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un grup de infractori specializați în incendieri de mașini la comandă și spargeri a fost săltat de polițiștii criminaliști

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția bistrițeană anunță destructurarea unui grup de infractori care aveau la activ incendieri de mașini, unele la comandă făcute în Beclean și Bistrița, dar și furturi calificate. Polițiștii au reușit să conexeze mai multe cazuri si sa-i lege pe autorii unor incendieri repetate din Beclean din cursul verii de alte infracțiuni asemănătoare operate în Bistrița. E vorba de doi tineri de 24 si 27 de ani, de o femeie de 39 de ani, concubina unuia dintre ei dar si de un bărbat de 35 de ani din Beclean, ultimul fiind considerat instigatorul uneia dintre incendieri. Tânărul de 24 de ani a fost prins abia luni dimineața, după ce inițial a fugit de polițiști.

Toți au fost reținuți pentru 24 de ore, duminică, 9 ianuarie după o serie de percheziții la domiciliile lor. Unul dintre tineri, cel de 27 de ani de abia fusese eliberat din arestul preventiv.

Perchezițiile au fost efectuate în Coldău, Bistrița, Dumitra și Negrilești și vizează documentarea activității infracționale a grupării specializate în comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și furt calificat. Practic polițiștii au reușit să conexeze trei dosare: ” Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 20 iulie -6 august 2021, la solicitarea unui bărbat de 35 de ani, din Beclean și contra unor sume de bani, doi tineri de 24 și 27 de ani ar fi incendiat intenționat, în două ocazii diferite, un autoturism parcat pe raza orașului Beclean. Totodată, există suspiciuni cu privire la faptul că la data de 27 iulie 2021, cei doi ar mai fi incendiat un autoturism parcat în Bistrița. De asemenea, în luna aprilie 2019, cei doi ar fi sustras bani și bunuri din locuința unei femei din Bistrița, prejudiciul cauzat fiind estimat la 356.000 de lei, recuperat parțial.

Totodată, în perioada 10 august-17 decembrie 2021, concubina bărbatului de 27 de ani, o femeie de 39 de ani, ar fi introdus, fără drept, în incinta Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, 2 telefoane mobile care ar fi fost folosite de bărbatul aflat în perioada respectivă în arest” transmite IPJ BN.

 

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, medii de stocare, precum și înscrisuri cu valoare probatorie, informează IPJ.

În cursul  zilei de luni, după ora 15,00 cei  patru au ajuns în fața judecatorilor de drepturi și libertăți ai Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru măsuri preventive.

Vom reveni cu informații.

Foto: incendiul din Beclean (Antena 3)

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu