Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Restaurantele și cafenelele în vizor, la verificarea certificatului verde. Doi administratori din Bistrița au încasat astăzi amenzi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi administratori de localuri publice sunt buni de plată,după ce angajații lor au fost surprinși că permit accesul în interior a clienților fără verificarea certificatului verde. Cei surprinși astăzi de o verificare a jandarmilor au scapat cu minimul e amenda, de 1000 de lei  la un cuantum care variază între 1000 și 5000, însă oamenii legii avertizează că la o a doua abatere  risca închiderea prntru 15 zile.

”Reamintim tuturor celor interesați faptul că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—22,00 în județele/ localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Accesul este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2” a transmis astăzi Inspectoratul Județean de Jandarmi, care a transmis și ce riscă cei prinși cu repetiție:
”ATENȚIE! în cazul repetării contravenției se aplică și sancțiune contravențională complementară, conform art. 66 ^1 din Legea 55/2020, ”(1) În cazul repetării la același sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile a contravenției prevăzute de art. 65 lit. q), de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancțiunea principală prevăzută de art. 66 lit. b), agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care agentul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. f)” au transmis jandarmii într-un comunicat de presă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu