Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Soluție de plată fizică a impozitelor și taxelor locale pentru bistrițenii nevaccinați. Municipalitatea recomandă însă varianta online

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii care nu nu sunt vaccinați antiCovid și nu pot prezenta certificatul verde  pot să-și plăteasca și fizic impozitele și taxele locale. Conducerea Primăriei Bistrița a găsit și pentru aceștia o soluție, un ghișeu accesibil din stradă, după ce luni, 9 ianuarie celor fără certificat verde nu li s-a permis accesul  în clădirea Direcției de taxe și Impozite.

Ținând cont de numărul mare al persoanelor care vor să-și plătească taxele și impozitele locale prin prezența fizică la ghișeu, am identificat o soluție care, temporar, rezolvă problema accesului restricționat în instituții publice pentru cei nevaccinați pe perioada pandemiei, măsură instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Astfel, contribuabilii bistrițeni care nu au certificat verde și, din diferite motive, nu pot plăti online au de-acum la dispoziție un ghișeu (tot în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17A) unde se pot prelua plățile fără a mai fi necesară intrarea în sediua anunțat marți pe pagina sa de facebook primarul Bistriței, Ioan Turc.

Primarul a recomandat totuși contribuabililor să opteze pentru varianta online pentru plata taxelor locale, mai ales ca există aplicații noi: ” Municipalitatea continuă să încurajeze plata online a tuturor contribuțiilor la bugetul local, însă vom găsi mereu înțelegere pentru cei care, deocamdată, nu reușesc să facă acest pas spre simplificarea interacțiunii cu autoritatea publică” a mai scris Ioan Turc.

Potrivit site-ului municipalității plata online cu card bancar a persoanelor fizice se poate face fie fără autentificare  cu ajutorul CNP-ului, iar contribuabilul trebuie să știe suma datorată, fie cu autentificare cu ajutorul unor date de acces (utilizator si parola) care pot fi solicitate on-line, folosind cardul bancar, iar în acest caz ”aplicatia va   pune la dispozitie toate informatiile legate de datoriile dvs.”.

Plata online se face accesand linkul urmator: PLATA ONLINE
Share.

About Author

Lasă un comentariu