Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a trecut de incidența de 3 la mia de locuitori în ziua instalării noului prefect. O comună are în continuare peste 10 la mie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul Bistrița a trecut de linia roșie în 13 ianuarie, ziua instalării noii echipe de la prefectură și a depășit incidența de 3 la mia de locuitori de la care sunt instituite o serie de restricții. Pentru acestea este nevoie de o hotărâre de comitet județean pentru situații de urgență.

Astfel de la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, dar numai după ce iar comitetul pentru situații de urgență  adoptă o hotărâre în acest sens.

Și tot e la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică .Pentru unitățile care au  sub 60% grad de vaccinare elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă, iar decizia se ia în fiecare zi de vineri  pentru următoarea săptămână.

Poiana Ilvei continuă sa aibă cea mai mare incidență din județ, de 10,83 , urmat de Negrilești, 7,83, Sânmihaiu de Câmpie 4,59 la mie. Dintre orașe cel mai apropiat de incidența de 3 este Becleanul care are 2,84 la mie. Situația UAT-urilor  care au depășit 3 la mie o regăsiți mai jos:

UAT RATA DE INFECTARE
POIANA ILVEI 10,83
NEGRILEŞTI 7,86
SÂNMIHAIU DE CÂMPIE 4,59
BUDEŞTI 4,54
LEŞU 4,47
LUNCA ILVEI 3,96
ŞIEU-MĂGHERUŞ 3,77
CHIUZA 3,6
ORAŞ SÂNGEORZ-BĂI 3,37
MUNICIPIUL BISTRIŢA 3,08
Share.

About Author

Lasă un comentariu